Njeriu që vizitoi çdo shtet pa udhëtuar me aeroplan, ishte edhe në Kosovë

Njeriu që vizitoi çdo shtet pa udhëtuar me aeroplan, ishte edhe në Kosovë

Më 10 tetor 2013, Torbjorn “Thor” Pedersen la punën, të dashurën dhe familjen e tij pas në Danimarkë për të nisur një udhëtim epik.

Qëllimi i tij ishte të vizitojë çdo vend të botës pa udhëtuar me aeroplan.

Pedersen vendosi tre rregulla për veten e tij. Ai do të kalonte të paktën 24 orë në çdo shtet, do të jetonte me një buxhet prej rreth 20 dollarë në ditë, dhe do të rezistonte të kthehej në shtëpi derisa të mbaronte.


Më 24 maj, më në fund erdhi ajo ditë. Pas gati dhjetë vjet udhëtimi, Pedersen vizitoi me sukses shtetin e 203-të dhe të fundit, Maldivet, dhe filloi udhëtimin e tij të shumëpritur për në Danimarkë.

Do të kishte qenë më e lehtë për të udhëtuar me aeroplan, sigurisht, por Pedersen donte ta sillte rrethin e plotë të projektit.

Danezi i cili vizitoi 203 shtete të botës, ishte edhe në Kosovë më 4 shtator 2017.

“Është një ndjenjë historike e kthimit në shtëpi me anije – njerëzit mund ta shohin atë në horizont dhe të qëndrojnë e të përshëndesin me dorë ndërsa zbres”, tha Pedersen, i cili ka udhëtuar si ambasador i vullnetit të mirë për Kryqin e Kuq Danez, për CNN Travel. “Dhe kjo duket si një mënyrë e përshtatshme për të përfunduar projektin”. /CNN/

Lexo edhe

Video