Njerëzit më të pasur në botë kurrë nuk shpenzojnë para në këto gjëra

Njerëzit më të pasur në botë kurrë nuk shpenzojnë para në këto gjëra

Megjithëse duket se të pasurit kanë para për të blerë atë që duan dhe ata e bëjnë, duket se nuk është kështu.

Edhe më të pasurit mendojnë mirë për disa investime. Këto përfshijnë, ndër të tjera, këto tri gjëra:

1. Blerjet spontane

Sado joshëse mund të duken disa gjëra, ka shumë njerëz të pasur që shumë rrallë blejnë spontanisht. Miliarderi dhe investitori Warren Buffett shpjegoi në një intervistë: “Nëse blini gjëra që nuk ju duhen, së shpejti do t’ju duhet të shisni gjërat që ju nevojiten”. Siç shkruan autori i ‘Eventual Mllionare’: “Unë kam takuar shumë milionerë që kanë celularë të vjetër, jo modelin e fundit”.


2. Gjërat që nuk zgjasin shumë

Gjëja tjetër për të cilën njerëzit e pasur rrallë shpenzojnë para janë gjërat që nuk kanë një afat të gjatë ruajtjeje. Në vend që të shpenzojnë vazhdimisht para në pajisjet e fundit si celular, etj., ata preferojnë të investojnë në një përvojë unike.

3. Pagesa pasuese

Nuk ka rëndësi nëse është një faturë e harruar, një hua apo sigurim: askush nga ne nuk është i lumtur të paguajë faturat më pas – dhe e njëjta gjë vlen për të pasurit. Përkatësisht, çdo pagesë e mëpasshme është një barrë për buxhetin, dhe ka edhe norma interesi të panevojshme. Kjo është arsyeja pse njerëzit e pasur sigurohen që të paguajnë gjithçka në kohë.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.