Njerëzit e varfër zbulojnë gjëra që të pasurit nuk i kuptojnë: Udhëtimi është luks

Njerëzit e varfër zbulojnë gjëra që të pasurit nuk i kuptojnë: Udhëtimi është luks

Pabarazia e madhe e të ardhurave është e pranishme pothuajse kudo në botë, dhe shumë njerëz të pasur shpesh nuk e dinë as se si është të përpiqesh të zgjasësh pagën minimale nga e para tek e para.

Si rezultat, ata me xhepa më të thellë shpesh kanë një ide të shtrembëruar për varfërinë dhe nuk mund të kuptojnë zakonet e jetës dhe të menduarit e njerëzve që, ndryshe nga ata, nuk jetojnë në nivele të larta.

Portali BuzzFeed u kërkoi njerëzve të varfër të rendisin gjëra që të pasurit nuk do të jenë në gjendje t’i kuptojnë kurrë, dhe përgjigjet janë të ndryshme:

“Jo të gjithë mund të lënë para mënjanë”

“Kur mezi ke para për qira, ushqim dhe shpenzime të tjera të nevojshme, nuk është e mundur të kursesh para. Dhe nëse keni, zakonisht diçka shkon keq dhe lulëzon, kursimet tuaja shkojnë. Për të marrë ndihmë nga shteti duhet të vërtetoni historikun e punës, të ardhurat, pasurinë etj. Jam i sigurt se ka mënyra të pandershme për ta arritur këtë, por për ata prej nesh që e bëjnë atë në mënyrë të ndershme, është e vështirë dhe kërkon kohë.”

“Luks për të pasur ushqim të plotë, organik dhe të shëndetshëm”

“Unë jam mbipeshë dhe i varfër. Shumica e ushqimit që mund të përballoj është i pashëndetshëm. Blerja e perimeve është e shtrenjtë.”

“Udhëtimi është një luks”

“Unë pajtohem në të gjitha llojet e faqeve të internetit për ofertat e lira të udhëtimit, por asnjëra prej tyre nuk është aq e lirë sa duhet, veçanërisht duke marrë parasysh të gjitha shpenzimet e tjera të udhëtimit që keni. Mendova se do të më motivonte, por thjesht më frustron.”

“Jeta sociale është shumë e shtrenjtë”


“Nuk mund të hash jashtë me miqtë. Ju nuk mund të takoni askënd nëse nuk keni një makinë ose shkoni në ngjarje nëse nuk mund të paguani. Ju nuk mund të përballoni të fluturoni në shtëpi për të parë dikë, madje as familjen tuaj. Ju nuk mund të përballoni një dado apo një shërbëtore. Ju punoni gjithë ditën, kështu që kur të ktheheni në shtëpi, punoni përsëri. Kush ka kohë për miqtë dhe familjen nëse je i varfër?

“Nuk është e vërtetë që paratë nuk blejnë lumturinë”

“Paratë çojnë në më shumë mundësi në jetë për udhëtime, më pak shqetësime për faturat e kështu me radhë. Siguria financiare është liri”.

“Të kesh një makinë është e paçmuar”

“Puna ime është rreth 15 minuta me makinë, në varësi të trafikut. Është më shumë se një orë me autobus në të dy drejtimet. Nuk është vetëm mungesa e parave me të cilën duhet të përballen njerëzit e varfër. Nëse nuk keni një makinë, është një barrë e madhe sepse po humbisni kohë, e cila është shumë më e vlefshme.”

“Ëndrrat nuk realizohen”

“Të flasim profesionalisht, a realizohen ëndrrat? Jo! Ju keni ngecur duke bërë një punë që nuk ju pëlqen për të mbijetuar.”

“Nuk ka barazi në sistemin e drejtësisë penale për njerëzit e varfër”

“Një person i pasur mund të punësojë lehtësisht një avokat për t’i kushtuar kohë dhe energji serioze çështjes, por një personi i varfër shpesh duhet të mbështetet te një avokat mbrojtës i caktuar, i cili është i mbingarkuar nga grumbulli i çështjeve të caktuara.”

“Pamundësia për të shkuar në kolegj”

“Takova disa njerëz, të cilët më fajësuan mua sepse gjeta një punë menjëherë pas shkollës së mesme në vend që të shkoja në kolegj. Në realitet, nuk kisha zgjidhje, sepse duhej të mbështesja veten.”

Video