Një zakon është çelësi për shëndetin e zemrës, thonë shkencëtarët

Një zakon është çelësi për shëndetin e zemrës, thonë shkencëtarët

Gjaku përmban lëndë ushqyese, si oksigjeni, për të cilin indet kanë nevojë për të bërë punën e tyre, ndaj është e rëndësishme që zemra të kryejë punën e saj siç duhet. Megjithatë, sado e rëndësishme që është, është gjithashtu e ndjeshme ndaj sëmundjeve të zemrës dhe dështimit të zemrës.

Me ushqimin e duhur, ushtrimet fizike dhe madje edhe metodat e vetë-kujdesit, ka kaq shumë opsione kur bëhet fjalë për mbrojtjen e zemrës. Pirja e disa pijeve është gjithashtu e mirë për zemrën tuaj. Në fakt, ekziston një zakon që ndihmon veçanërisht zemrën tuaj.


Hulumtimet kanë treguar se hidratimi i mirë mund të shoqërohet me një rrezik të reduktuar të zhvillimit të dështimit të zemrës. Pirja e mjaftueshëm e lëngjeve gjatë gjithë jetës jo vetëm që mbështet funksionimin thelbësor të trupit, por gjithashtu mund të zvogëlojë rrezikun e problemeve të rënda të zemrës në të ardhmen.

Hidratimi i mirë si dhe reduktimi i marrjes së kripës, në kuptimin që të dyja masat mbështesin shëndetin e zemrës dhe ndihmojnë në uljen e rreziqeve afatgjata të sëmundjeve të zemrës.

Shkencëtarët sugjerojnë se hidratimi i mirë mund të ndihmojë në parandalimin ose ngadalësimin e përparimit të ndryshimeve në zemër që mund të çojnë në dështim të zemrës.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.