Një numër rekord imigrantësh kaluan sot Kanalin anglez drejt Britanisë së Madhe

Një numër rekord imigrantësh kaluan sot Kanalin anglez drejt Britanisë së Madhe

700 emigrantë kaluan Kanalin anglez me 14 varka të vogla, që është një numër rekord kalimesh brenda një dite që nga fillimi i këtij viti, njoftoi Ministria Britanike e Mbrojtjes.

Në njoftim thuhet se kanalin mes Britanisë së Madhe dhe Francës kanë kaluar dje 696 emigrantë, ndërsa numri i mëparshëm rekord është shënuar në muajin prill kur kanë kaluar 651 emigrantë.


Autoritetet franceze ndaluan një anije me 35 persona, raporton BBC.

Të dhënat e qeverisë britanike tregojnë se më shumë se 17,000 njerëz kanë kaluar Kanalin dhe kanë mbërritur në Britaninë e Madhe që nga fillimi i vitit.

Vitin e kaluar, 28.526 persona kanë mbërritur me varkë nga Franca dhe në vitin 2020, 8.404 prej tyre.

Lexo edhe

Video