Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Një lloj i ri i koronavirusit po përhapet në Austri

Një lloj i ri i koronavirusit po përhapet në Austri

Tipi i ri britanik i koronavirusit është gjithnjë e më i pranishëm në Austri, dhe kjo tani tregohet nga testimi falas në masë, i cili aktualisht po kryhet në Vjenë.

Një kontroll i hollësishëm i rezultateve pozitive të testit në vetëm një qendër prove tregoi, se 14 nga 83 mostrat me shumë gjasa përmbajnë një mutacion të virusit britanik.

Një lloj jashtëzakonisht ngjitës i koronavirusit është konfirmuar në provincën Shtajerska, dhe më parë në provinca të tjera, gjë që tregon se ai po përhapet nëpër Austri.


Aktualisht, sipas një studimi nga Universiteti Mjekësor, shkaku i sëmundjes në deri në 17 për qind të rasteve është një lloj i ri në Vjenë.

“Në Vjenë, të gjitha testet pozitive PCR analizohen automatikisht për një lloj të ri”, tha sekretari i Shëndetit i Vjenës Peter Hacker.

Kur Hacker dha një urdhër për analiza shtesë të të gjitha rezultateve pozitive, ai  tha se nuk do të habitej nëse një lloj tjetër do të ishte i pranishëm në 15 deri në 20 për qind të të infektuarve.

Lexo edhe

Video

error: