Një gabim i rrezikshëm që bëjmë kur ngrohim ushqimin e ngrirë në mikrovalë

Një gabim i rrezikshëm që bëjmë kur ngrohim ushqimin e ngrirë në mikrovalë

Ngrohja e ushqimit në mikrovalë është e përshtatshme dhe e shpejtë, por jo gjithmonë e sigurt.

Realisht, kush ka kohë dhe vullnet për të gatuar dreka apo darka të bollshme pas punës? Kjo është arsyeja pse ushqimet e gatshme të ngrira ose ato që kemi gatuar më parë dhe më pas të ngrira janë ideale.

Por, rreziku qëndron në ato pjesë që qëndrojnë të ftohta kur nxehen. Ato ende përmbajnë baktere që mund të jenë të rrezikshme, të cilat ne mund t’i hamë sepse nuk mendojmë se pjesët e ftohta mund të jenë të rrezikshme.


Mikrovalët janë efektive për ngrohjen e ushqimit, por nuk ngrohin gjithçka menjëherë.

Përveç kësaj, molekulat e ujit që gjenden në ushqimet e ngrira janë të palëvizshme nga kristalet e akullit, gjë që nga ana tjetër nuk lejon që nxehtësia të shpërndahet në mënyrë të barabartë gjatë gjithë vaktit.

Si rezultat, disa pjesë mbeten të ftohta dhe mund të përmbajnë baktere, të cilat mund të çojnë në helmim nga ushqimi.

Për të shmangur këtë dhe për të siguruar që ushqimi të ngrohet në mënyrë të barabartë kudo, është e rëndësishme të ndaloni mikrovalën në gjysmë të ngrohjes dhe të përzieni gjithçka mirë. Nëse, për shembull, shkrini një copë të madhe, mund ta ktheni për të vrarë të gjitha bakteret, shkruan Eat This.

Lexo edhe

Video