Një burrë nuk duhet t’ia thotë këto gjëra gruas së tij në një lidhje serioze ose martesë

Një burrë nuk duhet t’ia thotë këto gjëra gruas së tij në një lidhje serioze ose martesë

Edhe pse shpesh mund t’i themi partnerit tonë gjëra që nuk i nënkuptojmë, duhet të ketë një kufi

Për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme, ka disa fjalë që duhet të “kafshojnë gjuhën”.

Pavarësisht nëse e njihni njëri-tjetrin, këto janë gjëra që një partner/burrë i mirë nuk duhet t’i tregojë kurrë gruas së tij

Burrat duhet të dinë se çfarë gjërash partneri nuk duhet t’i thotë gruas së tij. Jo të gjithë burrat janë të njëjtë, por ne jemi të sigurt që ju njihni një djalë, ose dy, ose tre që ngecen ndonjëherë. Disa nga këto shprehje që mund të keni dëgjuar të thonë burrat, drejtpërdrejt ose tërthorazi, dhe nuk duhet t’i thoni kurrë partnerit tuaj të jetës, sipas ekspertit Eric Williams.

1. “Ti nuk më bën të lumtur”

Ndërsa kjo është në të vërtetë e vërtetë për një arsye tjetër (lumturia jonë është produkt i mendimeve tona), kjo është akoma një zgjedhje e keqe e fjalëve. Është si një burrë që fajëson gruan e tij që nuk është në gjendje të mbajë mend fjalëkalimin e saj të postës elektronike. Në vend të kësaj, është më mirë të thuash saktësisht pse aktualisht ndihesh i pakënaqur në marrëdhënie dhe të përpiqesh ta rregullosh atë.

2. “Asnjëherë nuk kam menduar se do të martoheshim kaq gjatë”

Ne jemi shumë të sigurt se do të hapni zjarr me këtë deklaratë. Nuk ka asnjë mënyrë për të zbutur një deklaratë të tillë. Dhe, sinqerisht, nuk ka asnjë mënyrë që dikush t’ju ndihmojë me këtë.

3. “Ti ke ndryshuar”

Dëshironi të dini se kush tjetër ka ndryshuar? Ti! Ne preferojmë termin “evoluar”. Në martesë, ju të dy duhet të evoluoni. Në vend të kësaj, tregoni partnerit tuaj atë që ju shqetëson në martesë, në mënyrë që martesa të zhvillohet në mënyrë të shëndetshme.

4. “Gruaja i lejon atij të qëndrojë më gjatë për një pije”

Ndërsa kjo mund të ketë vepruar si veprim i një fëmije me nënën, gruaja juaj nuk është nëna juaj. Nëse nuk doni të trajtoheni si fëmijë në martesë, deklarata të tilla nuk do t’ju ndihmojnë. Në vend të qasjes tuaj pasive-agresive në krahasim me një grua tjetër, thjesht përqendrohuni në atë që dëshironi.

5. “Nëse do të më doje vërtet, do të bëje …”

Dhe nëse një burrë e do vërtet gruan e tij, ai as nuk do të fillonte një fjali me këtë. Martesa nuk është një lojë manipulimi për të marrë atë që dëshironi. Kjo deklaratë është një hyrje në diskutime të panevojshme. Në vend të kësaj, thjesht thuaji asaj sa shumë do të thotë për ty “ajo që dëshiron që ajo të bëjë”.

6. “Ju e dinit se si isha kur u takuam për herë të parë”

Asgjë nuk thotë, “Unë nuk do t’i përshtatem nevojave tuaja” si kjo deklaratë. Në fakt, pse jo vetëm t’i thuash asaj: “Merre ose lëre”. Nëse vërtet nuk po përpiqeni ta humbni atë, dëgjojeni atë me synimin për të mësuar se si mund ta doni atë në mënyrë më efektive.


7. “Jo. Unë nuk do të martohem me këshillimin me ty”

Ju mund të mos jeni të interesuar që ndonjë i huaj t’ju tregojë se si të bëheni një burrë më i mirë. Por përsëri, nuk jeni të interesuar të dëgjoni gruan tuaj që ju njeh shumë mirë. Të refuzosh të largohesh do të thotë që nuk e do aq sa duhet dhe as martesa nuk është një përparësi mjaft e lartë për t’u larguar. Këshillimi për martesën nuk flet se sa gabim keni; ka të bëjë me gjetjen e një mënyre për t’i bërë gjërat të funksionojnë.

8. “Unë jam me ty vetëm për fëmijët”

Disi ju duhet të keni harruar që fëmijët që ndani janë atje pjesërisht për shkak të saj. Këtu është pyetja: Meqenëse nuk kujdeseni për të, çfarë mesazhesh duhet të marrin fëmijët tuaj për martesën nga kjo? Jo vetëm që po e lëndoni gruan tuaj me atë besim, por fëmijët tuaj mund të vuajnë në planin afatgjatë.

Nusja nuk u besonte syve të saj: “Unë ende nuk mund të besoj se ai ma bëri këtë në dasmë”.

9. “Dil jashtë!”

Kjo është mirë nëse ka një situatë krize (p.sh. një shtëpi në zjarr, një pemë ka rënë në shtëpi, etj.). Përtej kësaj, kjo është një fjali shumë e turpshme. Për më tepër, çfarëdo që të ishin problemet në atë kohë nuk do të zgjidheshin sepse e dëbove atë nga shtëpia. Në vend të kësaj, bëni një “kohë jashtë” për t’i mbajtur të dyja të ftohta. Dhe nëse ndonjëri prej jush dëshiron të dalë ose të largohet, të dy mund ta bëni.

10. “Familja juaj është e çmendur”.

Kini kujdes nga shprehjet negative për njerëzit që rritën partnerin tuaj (me të cilët ajo u rrit si fëmijë, të tillë si vëllezërit e motrat, kushërinjtë). Është si një rregull i pashkruar, por mund të ketë raste kur e thua atë që mund të shkaktojë një argument. Prandaj, kurrë mos e përmendni ose mos e thoni, pikë.

11. “Unë nuk jam perfekt”.

Askush nuk është! Mos e ofendoni inteligjencën e saj.

Për më tepër, ju gjithashtu nënkuptoni se gjithçka që keni bërë është e keqe sepse standardet e saj janë shumë të larta (përsosmëri). Në vend që të përdorim këtë frazë, le të provojmë diçka të tillë, “Më vjen keq për …”

12. “Ju jeni si …”

Mos e krahasoni gruan tuaj me një grua tjetër ose nënën e saj. Kjo frazë përdoret shpesh në një kontekst negativ, kështu që ju në të vërtetë po fyeni dikë tjetër dhe gruan tuaj. Është edhe më keq nëse ajo gjithashtu mendon negativisht për personin tjetër. Vetëm qëndroni në shqetësimet që keni vetëm për të.

13. “Nuk ka rëndësi.”

Nëse ajo thotë se është një problem, atëherë është një problem. Flisni tani ose dëgjojeni përgjithmonë. Pyesni çdo njeri që është martuar për të paktën 10 vjet. Vetë fakti që diçka po e shqetëson do të thotë se duhet ta dëgjoni. Nëse nuk e zgjidhni, përfundimisht do të dëgjoni, “Nuk më intereson” ose “Bëni çfarë të doni”.

Ju nuk duhet të jeni të përsosur në komunikim në martesën tuaj, por duhet të përpiqeni të jeni më të mirë në të. Këto gjëra mund t’i bëjnë gjërat më të lehta për partnerët gjatë rrugës.

Lexo edhe

Video