Nis gjykimi i kroates që u përpoq të helmonte ish-të dashurin e saj me antifriz

Nis gjykimi i kroates që u përpoq të helmonte ish-të dashurin e saj me antifriz

Kristina Ferko tha sot në Gjykatën e Qarkut në Karlovc të Kroacisë se nuk ndihet fajtore për tentativën e vrasjes së rëndë të Denis Matijaçiq, të cilin e helmoi vitin e kaluar me antifriz të hedhur në pije.

Ajo akuzohet për tentativë vrasje të rëndë që ndodhi më 22 janar 2020 në fshatin Loviq Prekrishki afër Ozal.

Ferko së pari bleu antifriz në stacionin e benzinës, duke e ditur se përmbante etilen glikol toksik dhe e futi në një shishe me ujë mineral që përmban lëng dhe ia dha lëngun Matijashiqit për të pirë.

Sipas aktakuzës, i dëmtuari e piu pa dyshuar se pija përmbante një substancë helmuese, dhe gjatë natës ai u sëmur dhe jeta e tij u shpëtua vetëm falë trajtimit në kohë dhe intensiv.


Në dëshminë e tij, Matijaçiq përshkroi takimin dhe pirjen në Loviq Prekrishki dhe tha se Ferko i tha atij të pinte gjithçka sepse “ajo pije relakson muskujt”. Ai tha se kishte probleme me kujtesën dhe gjumin që nga ajo ngjarje, dhe se ai gjithashtu kishte makth.

Kimistja ligjore Marina Nestiq dhe ekspertja mjeko -ligjore Vedrana Petroveçki konfirmuan pohimet në aktakuzë, se metabolitët konfirmojnë probabilitetin e pranisë së etilen glikolit dhe se pacienti me siguri do të vdiste pa trajtim intensiv.

Shkaku i një gjendjeje të tillë të pacientit nuk dihej për tre ditë, tha Petrovečki, dhe më pas prania e produkteve të degradimit të etilen glikolit u përcaktua në mostrën e gjakut.

Seanca e radhës është caktuar për 23 nëntor, transmetojnë mediat kroate.

Lexo edhe

Video

error: