Ngritet aktakuzë për vrasjen që ndodhi më 12 shkurt në Mitrovicë

Ngritet aktakuzë për vrasjen që ndodhi më 12 shkurt në Mitrovicë

Prokuroria Themelore në Mitrovicë ka ngritur aktakuzë ndaj katër personave për vrasjen e një personi që ndodhi mbrëmjen e 12 shkurtit.

Prokuroria njofton se me datë 12 shkurt 2021, rreth orës 22 e 17 minuta në rrugën “Bislim Bajgora” në Mitrovicë, i pandehuri L.S., me dashje ka privuar nga jeta të ndjerin M.K., në atë mënyrë që pas një mosmarrëveshje rreth punëtorëve me pronarin e “Proper Pizza” në Mitrovicë A.B., vjen një konflikt mes pjesëmarrësve të dy grupeve, me ç`rast i pandehuri L.S., nxjerr pistoletën dhe shtënë në viktimën M.K., i cili vdes si pasojë e plagëve të marra, dhe predhat e goditin edhe B.H., duke i shkaktuar lëndime të rënda trupore.


“Prokuroria Themelore në Mitrovicë – Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë, në Gjykatën Themelore në Mitrovicë, kundër të pandehurve L.S., B.H., V.I., dhe V.S., në drejtim të veprave penale ‘Vrasja e rëndë’, nga neni 173 paragrafi 1 pika 1.5 të KPRK, ‘Vrasja e rëndë në tentativë’, nga neni 173 paragrafi 1 pika 1.5 lidhur me nenin 28 të KPRK, ‘Mbajtja në pronësi, në kontroll, ose posedim të paautorizuar të armëve’, nga neni 366 paragrafi 1 të KPRK, si dhe ‘Përdorimi i armës apo mjetit  të rrezikshëm’, nga neni 367 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. Prokuroria njofton opinionin se me datë 12 shkurt 2021, rreth orës 22 e 17 minuta në rrugën ‘Bislim Bajgora’ në Mitrovicë, i pandehuri L.S., me dashje ka privuar nga jeta të ndjerin M.K., në atë mënyrë që pas një mosmarrëveshje rreth punëtorëve me pronarin e Proper Pizza në Mitrovicë A.B., vjen një konflikt mes pjesëmarrësve të dy grupeve, me ç`rast i pandehuri L.S., nxjerr pistoletën dhe shtënë në viktimën M.K., i cili vdes si pasojë e plagëve të marra, dhe predhat e goditin edhe B.H., duke i shkaktuar lëndime të rënda trupore.  Me këto veprime i pandehuri L.S., ka kryer veprat penale  ‘Vrasja e rëndë’, nga neni 173 paragrafi 1 pika 1.5 të KPRK dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll, ose posedim të paautorizuar të armëve”, nga neni 366 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK)”, thuhet në komunikatën e Porkurorisë Themelore në Mitrovicë.

Nërsa “I pandehuri B.H., me datë 12 shkurt 2021, rreth orës 22 e 17 minuta në rrugën ‘Bislim Bajgora’ në Mitrovicë, ka shtënë në drejtim të personit F.S., duke i shkaktuar lëndime të rënda trupore si dhe duke vënë në rrezik jetën e personave të grupit të ‘Proper Pizza’. Me këto veprime i pandehuri L.S., ka kryer veprat penale ‘Vrasja e rëndë në tentativë’, nga neni 173 paragrafi 1 pika 1.5 lidhur me nenin 28 të KPRK dhe ‘Mbajtja në pronësi, kontroll, ose posedim të paautorizuar të armëve’, nga neni 366 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK)’. I pandehuri V.I., datë 12 shkurt 2021, rreth orës 22 e 17 minuta në rrugën ‘Bislim Bajgora’ në Mitrovicë ka poseduar në kundërshtim me ligjin e zbatueshëm pistoletën e cila i është sekuestruar nga policia, e po ashtu në mënyrë kërcënuese ka përdorur pistoletën të cilën e kishte në posedim. Me këto veprime i pandehuri V.I., ka kryer veprat penale “Mbajtja në pronësi, kontroll, ose posedim të paautorizuar të armëve”, nga neni 366 paragrafi 1 të KPRK, si dhe ‘Përdorimi i armës apo mjetit  të rrezikshëm’, nga neni 367 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK). I pandehuri V.S., datë 12 shkurt 2021, rreth orës 22 e 17 minuta në rrugën ‘Bislim Bajgora’ në Mitrovicë, ka poseduar në kundërshtim me ligjin e zbatueshëm pistoletën e cila i është sekuestruar nga policia, e po ashtu e ka përdorur kundër grupit të ‘Proper Pizza’ në mënyrë kërcënuese pistoletën të cilën e kishte në posedim. Me këto veprime i pandehuri V.S., ka kryer veprat penale ‘Mbajtja në pronësi, kontroll, ose posedim të paautorizuar të armëve”, nga neni 366 paragrafi 1 të KPRK, dhe ‘Përdorimi i armës apo mjetit të rrezikshëm’, nga neni 367 paragrafi 1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK)”.

Prokurori i Shtetit, i ka propozuar Gjykatës Themelore në Mitrovicë, që të pandehurit t`i shpallë fajtorë për veprat e kryera penale dhe ti dënojë sipas ligjit.

Lexo edhe

Video

error: