Ngrihet aktakuzë kundër ish-kreut të VW për deklaratë të rremë

Ngrihet aktakuzë kundër ish-kreut të VW për deklaratë të rremë

Zyra e Avokatit të Shtetit në Berlin ka ngritur një aktakuzë kundër ish-kreut të shqetësimit Volkswagen, Martin Winterkorn, për dhënien e një deklarate të rremë përpara komisionit hetimor të Bundestag në lidhje me aferën me manipulimin e motorit të kompanisë.

Winterkorn akuzohet posaçërisht për bërjen e një deklarate të rremë para komitetit hetimor të Bundestagut, i cili merrej me një aferë për manipulimin e vlerës së substancave të dëmshme në motorët e Volkswagen, në lidhje me përdorimin e softuerit për manipulim të makinave.

Sipas avokatit, Winterkorn deklaroi se ishte vetëm në shtator 2015 kur ai u informua se ishte përdorur softuer që njeh testimin e motorit dhe automatikisht zvogëlon fuqinë dhe kështu sasinë e substancave të dëmshme, e cila krijon një imazh të rremë të performancës mjedisore të motorit.

Megjithatë, sipas aktakuzës, Winterkorn u informua për përdorimin e softuerit të ndaluar në maj të të njëjtit vit dhe nuk i informoi aksionarët për këtë.


Gazeta Bild raporton, duke cituar burime midis bashkëpunëtorëve të Winterkorn, se ish-menaxheri i VW e konsideron padinë të jetë një “fushatë parazgjedhore” e koalicionit qeverisës përpara zgjedhjeve parlamentare në vjeshtë.

Zyra e tij pretendon se ajo për të cilën Zyra e Avokatit të Shtetit të Berlinit po e akuzon atë tashmë është objekt i një procesi gjyqësor kundër Winterkorn para një gjykate në Braunschweig.

Në të njëjtën kohë, shqetësimi në Wolfsburg njoftoi se ishte arritur një marrëveshje me Winterkorn për kompensimin prej 11.2 milionë euro për shkeljen e detyrimeve ndaj aksionarëve.

Skandali me motorët e manipuluar deri më tani i ka kushtuar Volkswagen mbi 32 miliardë euro dëmshpërblime, gjobitje dhe gjykata.

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: