Ngjarjet e datës 26 nëntor

Ngjarjet e datës 26 nëntor

UN Women dhe Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës organizojnë fillimin e fushatës “16 Ditët e Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, ku merr pjesë edhe ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu. (Aeroporti i Prishtinës, ora 11:00)

Shoqata Lëvizja vendos fotografinë e tre heronjve Jusuf dhe Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka. (Afër Teatrit Kombëtar, ora 12:00)

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në kuadër të fushatës globale “ 16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, merr pjesë në tubim me vajza e gra. (Komuna e Gjilani, Teatri i Qytetit, ora 12:30)

Bëhet zbulimi i pllakës përkujtimore në shtëpinë ku ka qëndruar dhe vepruar gjatë viteve 1991-97, heroi Xhavit Haziri. (Prishtinë, rruga Beteja e Kosharës, nr 24, ora 13:00)


Kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj, pret në takim prefektin e Qarkut  Vlorës, Flamur Mamaj. (Shtëpia e Bardhë, Prizren, ora 13:15)

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në kuadër të fushatës globale “ 16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, merr pjesë në panairin e grave në Komunën e Gjilanit. (sheshi i qytetit, ora 13:30)

Zëvendësministri i Drejtësisë, Blerim Sallahu, zëvendësministrja e MKRS-së, Daulina Osmani dhe kryetarin e Komunës së Gjilanit, Alban Hyseni, vizitojnë Klubin e Basketbollit “United Basketball” dhe Klubin e Hendbollit “Drita” në Gjilan. (Ora 14:00)

UN Women dhe Klubi Futbollistik i vajzave të Prishtinës në kuadër të fushatës “16 Ditët e Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, organizojnë aktivitet në Prishtinë. (Ora 14:00)

Në shënimin e 110 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë, Komuna e Gjilanit organizon takim të përbashkët në mes kryetarëve, kryesuesve të Kuvendeve Komunale dhe përfaqësuesve të Kosovës Lindore. (Restorant Vali Ranch, salla e konferencave, ora 16:00)

Video