Nesër Kuvendi shënon virtualisht Ditën e Demokracisë, kjo është agjenda

Nesër Kuvendi shënon virtualisht Ditën e Demokracisë, kjo është agjenda

Nën organizimin e Forumit për Transparencë Parlamentare, Kuvendi i Kosovës nesër më 15 shtator, shënon virtualisht Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë. 

Në Kuvendin e Kosovës Dita e Demokracisë është shënuar ndër vite me një varg aktivitetesh dhe në bashkëpunim të ngushtë me organizatat partnere dhe ato të shoqërisë civile.

Aktivitetet e realizuara gjatë këtyre viteve përbënin vizita të nxënësve në Kuvend nga qendra të ndryshme të Kosovës, panairin e organizatave të shoqërisë civile, debate, tryeza, kuize me nxënës, gara në pikturë/fotografi etj.

Në vitin 2020, për shkak të masave kufizuese si pasojë e COVID-19, kjo ditë është shënuar virtualisht (online).

Edhe këtë vit, për shkak të situatës me pandeminë dhe masave kufizuese, të gjitha aktivitetet realizohen virtuaisht.


Agjenda:  

10:00  Video-mesazh i nënkryetares së Kuvendit, Saranda Bogujevci

10:05  Video për fëmijë – Roli i komisioneve parlamentare

11:00  Punëtori për Demokraci “Demos-ti“ (virtuale) me nxënës filloristë – Pjesëmarrës, deputetet: Arbëreshë Kryeziu Hyseni dhe Albana Bytyqi (anëtare të Forumit për Transparencë) 

13:00  Debat virtual “Efektet e pandemisë në shëndetësi dhe mirëqenie”

Marrin pjesë përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, të mediave dhe organizatave të tjera përfaqësuese, ndërsa moderohet nga deputeti Fridon Lala, anëtar i Forumit për Transparencë

Mesazhe për vaksinim – kartolina elektronike ​

Lexo edhe

Video