Nëse nuk jeni të motivuar në punë, mund të jeni të vetmuar – mendoni për këtë

Nëse nuk jeni të motivuar në punë, mund të jeni të vetmuar – mendoni për këtë

Autorja, prezantuesja dhe ylli televiziv Jen Hatmaker thotë se arsyeja nuk është mungesa e aftësive organizative, por një ndjenjë e vetmisë, shkruan MindBodyGreen.

Që lidh vetminë dhe produktivitetin

“Kur njerëzit kanë një ndjenjë se i përkasin diku dhe se i duan, ata mund të përparojnë në çdo kategori. Por e kundërta është gjithashtu e vërtetë. Nëse njerëzit janë të vetmuar, ata vuajnë në çdo fushë dhe produktiviteti, ndjenja e optimizmit dhe elastikës së tyre bie”, thotë Jen Hatmaker.

Kjo deklaratë ka kuptim pasi që lidhja emocionale me komunitetin dhe lidhja emocionale në përgjithësi janë dy nga nëntë nevojat themelore emocionale. Si qenie shoqërore, ne ushqejmë një ndjenjë të përkatësisë dhe lidhjes me të tjerët në mënyrë që të përmbushemi emocionalisht.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për produktivitetin, ekzistojnë kërkime që lidhen me kënaqësinë emocionale. Kështu, një studim thotë se të vetmuarit shpesh janë më keq në kryerjen e punëve të tyre. Njerëzit që ndihen të izoluar janë më pak të përkushtuar në punën e tyre, dhe kjo ndërhyn në aftësitë e tyre të punës dhe produktivitetin.

Çfarë mund të bësh?

Vetmia për shkak të epidemisë është sigurisht një situatë e re, dhe izolimi shoqëror po rritet gjithashtu. Detyrat e punës duhet të kryhen në mënyrë të përsosur, pavarësisht se çfarë, por shëndeti mendor është një përparësi për të gjithë. Nëse keni filluar të ndiheni të mbingarkuar, mbase produktiviteti nuk është diçka që duhet të jetë në listën tuaj të përparësive. Ju mund ta rritni atë duke ushqyer një ndjenjë të përkatësisë në kanalet digjitale.

1. Zhvilloni takime përmes video-thirrjes


Programoni kohën për t’u shoqëruar me miqtë dhe kolegët. Ndërsa takimet e drejtpërdrejta janë kryesore, takimet digjitale janë më të mira.

Ndërveprimi shoqëror, edhe nëse është digjital, mund të na ndihmojë të ndihemi më mirë të lidhur”, thanë Chester Elton dhe Adrian Gostick për New York Times.

2. Ndani interesa të përbashkëta

Elton dhe Gostick besojnë se është e rëndësishme të lidheni me kolegët dhe përtej punës që i bashkon. Gjeni interesa të përbashkëta dhe zbuloni mënyra për të folur dhe shkëmbyer ide.

Të gjitha disavantazhet e punës nga shtëpia: karriget nga të cilat ‘bie shpina’, ngrënia e vazhdueshme, vetmia dhe – kostot.

– Ka mënyra për t’u argëtuar në internet. Dërgojini vetes lista librash për të lexuar ose receta për gatim. Në këtë mënyrë, ne mendojmë se të gjithë jemi në të njëjtën situatë së bashku, thekson gazetarja Lydia Denworth.

3. Jini mirënjohës

“Të shprehësh mirënjohje për kolegët me të cilët ndan zotimet e përditshme të punës mund të jetë një motiv i shkëlqyeshëm dhe të rritë produktivitetin”, thonë Elton dhe Gostick.

Prandaj zgjidhni një ditë për të dërguar një email ose falënderoni virtualisht të gjithë kolegët që punojnë me ju.

Lexo edhe

Video