Nëse dëshironi ta bëni jetën tuaj më të lehtë, shmangni këto tri këshilla me çdo kusht

Nëse dëshironi ta bëni jetën tuaj më të lehtë, shmangni këto tri këshilla me çdo kusht

Të gjitha këshillat për të cilat interesoheni mund t’i gjeni në internet ose në libra të shumtë, por ka disa këshilla që duhen shmangur me çdo kusht sepse ato vetëm mund t’ju ​​dëmtojnë. Këta janë kryesisht ata që këshillojnë se si të jenë produktivë dhe të shëndetshëm, por shumica e këtyre këshillave u dedikohen disi grave.

Në fakt, burrat mund të përsërisin vazhdimisht të njëjtat gjëra dhe të marrin të njëjtat rezultate, ndërsa te gratë ndikon cikli hormonal, sipas të cilit ato do të bëjnë një program të aktiviteteve fizike, vakteve dhe gjërave të tjera që janë më mirë të bëhen në një pjesë tjetër të muaj.

Alisa Viti është një nutricioniste dhe eksperte e hormoneve femërore, themeluesja e aplikacionit FLOliving. Ajo shprehet se ekzistojnë tri lloje të këshillave që gratë duhet të shmangin me çdo kusht. Viti vëren se disa stile të jetës mund të funksionojnë shumë mirë për një burrë, por kur gratë i provojnë, jo vetëm që do të zvogëlojnë efektivitetin e tyre, por do t’i bëjë ato të ndihen keq. Nga shtimi i peshës te stresi dhe lodhja e shtuar, gratë thjesht nuk i përjetojnë të njëjtat rezultate duke ndjekur këto këshilla tradicionale. Ja pse është kështu.

Kur duhet të zgjoheni në mëngjes

Miti i parë që gratë duhet të shmangin, sipas Vitit, është këshilla që është e nevojshme të zgjoheni çdo mëngjes në të njëjtën kohë. Ndërsa një praktikë e tillë do të jep rezultate të mira gjatë shumicës së ditëve të muajit, ka raste kur një alarm herët në mëngjes mund të nënkuptojë vetëm acarim, ankth, lodhje dhe letargji. Viti vëren se te gratë niveli i kortizolit ngrihet pas ovulimit, që do të thotë se zgjimi i hershëm mund të rrisë vetëm ndjenjën e stresit dhe kështu të prishë nivelet e sheqerit në gjak, gjë që çon në ndryshime të humorit, lodhje, uri. Atyre gjithashtu u duhen 20 minuta më shumë gjumë çdo natë sesa burrat.


Kur shkoni në trajnim varet nga cikli juaj

Një mit tjetër që gratë shpesh besojnë është se është më mirë që një grua të ushtrojë gjithmonë në të njëjtën kohë, me të njëjtin orar ushtrimesh dhe të njëjtin intensitet për të arritur rezultatet e dëshiruara. Në realitet, shumë studime kanë treguar se për shkak të ndryshimeve në metabolizmin e një gruaje, ato duhet të shmangin ushtrime me intensitet të lartë në pjesën e dytë të ciklit sepse në vend që të humbin peshë dhe të ndërtojnë muskuj, në të vërtetë do të zgjojë një sinjal stresi që do të shkaktojë akumulimi i dhjamit dhe humbja e muskujve. Pra, nëse ndiheni fajtorë sepse nuk mund të bëni ushtrime me intensitet të lartë para ciklit, dëgjoni trupin tuaj, i cili vetëm ju thotë se ka nevojë për një qasje më të butë, kështu që të mund të ecni, të kërceni ose të ngisni biçikletë.

1200 kalori nuk janë gjithmonë të mjaftueshme

Kjo është këshilla e tretë që zakonisht dëgjojmë, se duhet të hamë një sasi ushqimi çdo ditë dhe të konsumojmë të njëjtin numër kalorish në mënyrë që të kontrollojmë peshën tonë trupore. Meqenëse metabolizmi te gratë është pak më i ngadaltë në gjysmën e parë të ciklit dhe pak më i shpejtë në pjesën e dytë, studimet kanë treguar se gratë kanë nevojë për 279 kalori më shumë se burrat gjatë ditës për të përmbushur të gjitha nevojat e trupit.

Dëgjoni trupin tuaj dhe nëse vërtet dëshironi të hani një hamburger në gjysmën e dytë të ciklit, jo do ta hani.

Lexo edhe

Video