Në Spanjë, funeralet zgjasin pesë minuta

Në Spanjë, funeralet zgjasin pesë minuta

Funeralet shumë të shkurtra, me pak të afërm, pa lëvizur arkivolin nga makina. Është ky një nga shumë aspekte të tmerrshme të epidemisë së koronavirusit që ka goditur Spanjën, e cila regjistron numrin e viktimave ndër më të lartët në botë.

CNN tregon se çfarë po ndodh në varrezat gjigante La Almudena në Madrid, ku At Edduar zyrtarizon ritin. Së pari ai përshëndet familjen, jo më shumë se pesë, atëherë shoferi i rëndë hap bagazhin nga i cili shfaqet një arkivol prej druri.

Nga fillimi deri në fund, bekimet dhe lutjet zgjasin vetëm pesë minuta. Prifti At Edduar shpërndan ujë të shenjtë në arkivolin e mbyllur, i cili më pas ngarkohet në një karrocë dhe shkon për djegie.


Pasi arkivoli të jetë larguar, arrin një tjetër menjëherë, praktikisht një çdo çerek ore.

Disa persona transmetojnë nga telefonat e tyre celularë funeralin për familjen dhe miqtë e tyre të cilët nuk ishin në gjendje të merrnin pjesë./atsh

 

Lexo edhe

error: