Në Francë vriten 1000 vizona për shkak të virusit korona

Në Francë vriten 1000 vizona për shkak të virusit korona

Në Francë, rasti i parë i infektimit me virusin korona u zbulua në një fermë me vizon në pjesën qendrore të vendit, njoftuan autoritetet.

“Vrasja e të gjitha 1.000 kafshëve të mbetura në fermë është urdhëruar, si dhe shkatërrimi i produkteve të vizonit”, thuhet në një deklaratë të përbashkët nga disa ministri franceze.

Nga një total prej katër fermash me vizon në Francë, njëra ishte kursyer nga virusi, ndërsa të tjerët po kryejnë analiza rezultatet e të cilave do të jenë gati javën e ardhshme.


Disa vende evropiane kanë raportuar raste të infektimit me koronavirus në fermat e vizonit, përfshirë Danimarkën, Holandën, Suedinë dhe Greqinë, ndërsa raste individuale janë regjistruar në Itali dhe Greqi.

Vizoni është një kafshë grabitqare nga rendi i gjitarëve, i karakterizuar nga një trup i zgjatur.

Kafsha ka dhëmbë të mprehtë, të cilat pa vështirësi mund të kafshojnë pëllëmbën e një personi dhe të varen mbi të për një kohë të gjatë.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: