Në Francë, një rekord 179.807 raste të infeksioneve të reja

Në Francë, një rekord 179.807 raste të infeksioneve të reja

Në 24 orët e fundit, në Francë janë konfirmuar një rekord i ri 179.807 raste të koronavirusit, që është numri më i madh që nga fillimi i epidemisë.

Sipas Reuters, rekordi i mëparshëm prej 104.611 rastesh të koronavirusit në vend u konfirmua të shtunën.

Kryeministri Jean Castex tha të hënën se për shkak të shpejtësisë së përhapjes së llojit omicron, qeveria uli periudhën midis dozës së dytë dhe përforcuese të vaksinës nga katër në tre muaj, duke shtuar se nuk do të ketë shtetrrethim për Vitin e Ri.


Ai tha gjithashtu se në tri javët e ardhshme, të gjitha tubimet publike do të kufizohen në 2.000 persona për ngjarje të brendshme dhe deri në 5.000 për ngjarje në natyrë.

Konsumimi i pijeve dhe ushqimit do të ndalohet në udhëtimet më të gjata, si dhe në kinema, dhe puna nga shtëpia do të jetë e detyrueshme të paktën tri ditë në javë, kudo që të jetë e mundur.

Qeveria franceze ka vendosur gjithashtu që mbajtja e maskave të jetë e detyrueshme në ambiente të hapura në pjesët qendrore të qyteteve, të cilat do të jenë nën mbikëqyrjen e përfaqësuesve të autoriteteve lokale, sipas agjencisë britanike.

Lexo edhe

Video