Ndryshimet në Ligën e Kampionëve, UEFA zbulon agjendën e mbledhjeve të radhës

Ndryshimet në Ligën e Kampionëve, UEFA zbulon agjendën e mbledhjeve të radhës

Vjena është në qendër të skenës për mbledhjen e Kongresit dhe Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s

Të martën, Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s do të mblidhet për mbledhjen e tij të fundit. Kjo do të pasohet të mërkurën nga Kongresi i 46-të i zakonshëm i UEFA-s, takimi vjetor i parlamentit evropian të futbollit.

Në lëto dy mbledhje pritet të diskutohet edhe për disa ndryshime bazike në garat evropiane, posaqësiht në Ligën e Kampionëve, ndryshime këto të cilat nuk dihet nëse do të përkrahen nga klubet e mëdha evropiane.

Presidenti i UEFA-s Aleksander Čeferin pret mbledhjen e Komitetit Ekzekutiv, me orarin e ndeshjeve të turneut final të UEFA EURO 2024 që është midis pikave të rendit të ditës:

Pikat e tjera kryesore të rendit të ditës janë këto:

Emërimi i nikoqirëve

Finalja e Ligës së Konferencës së UEFA Europa 2023

Kongresi i UEFA-s 2023

Miratimi i rregullores së konkurrimit

2022-24 UEFA Kampionati Evropian i Futbollit

2022/23 UEFA Kampionati Evropian U-17 dhe U-19

2022/23 Kampionati Evropian i UEFA-s për femra nën-17 dhe nën-19 vjeç

Kampionati Evropian i Futsalit U-19 UEFA 2022/23


Kupa e Rajoneve UEFA 2022/23

Miratimi i rregulloreve teknike

Rregulloret e UEFA-s për Licencimin e Klubeve për Ligën e Kampionëve të UEFA-s për femra

Rregulloret disiplinore të UEFA-s (edicioni 2022)

Rregulloret e UEFA-s për pajisjet (edicioni 2022)

Rregullat procedurale që rregullojnë Trupin e Kontrollit Financiar të Klubeve të UEFA-s.

Nuk është planifikuar ndonjë konferencë për shtyp pas mbledhjes së Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s, me një konferencë për shtyp të planifikuar të mbahet pas Kongresit të UEFA-s të mërkurën.

Ndërkohë mbledhja e Komitetit Ekzekutiv të UEFA-së pritet të do t’i ketë këto pika kryesore të rendit të ditës:

Raporti i Presidentit dhe Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s dhe Raporti i Administratës së UEFA-s 2020/21

Çështjet financiare, njohja e raportit financiar dhe pasqyrave financiare për vitin 2020/21 dhe miratimi i buxhetit për vitin financiar 2022/23

Përditësim mbi komitetet e UEFA-s

Ratifikimi i anëtarëve të rinj të Organeve të UEFA-s për Administrimin e Drejtësisë

Kongresi do të transmetohet drejtpërdrejt edhe në UEFA.com.

Kongresi do të pasohet nga një konferencë për shtyp me presidentin e UEFA-s, Aleksander Čeferin.

Lexo edhe

Video