Ndahen çmimet në kuadër të “vrapim bamirësie” për të mbështetur fëmijët me nevoja të veçanta në Mitrovicë të Veriut

Ndahen çmimet në kuadër të “vrapim bamirësie” për të mbështetur fëmijët me nevoja të veçanta në Mitrovicë të Veriut

Në Mitrovicën Veriore të dielën me iniciativë të Komandantit të KFOR-it, gjeneral Major Franco Federici dhe nënkryetari i Komunës së Mitrovicës Veriore, Adrijana Hoxhiq, Zyra e Këshilltarëve Gjinorë të KFOR organizoi një “vrapim bamirësie prej 5 km” për të mbështetur fëmijët me nevoja të veçanta në këtë komunë.

Gjatë ceremonisë, Federici dorëzoi çmimin për tre vrapueset e para femra dhe meshkuj.


“Bazuar në një iniciativë të Komandantit të KFOR-it, Gjeneral Major Franco Federici dhe Nënkryetarit të Komunës së Mitrovicës Veriore, Znj. Adrijana Hodžić, Zyra e Këshilltarëve Gjinorë të KFOR organizoi një “vrapim bamirësie prej 5 km” për të mbështetur fëmijët me nevoja të veçanta në Mitrovicën Veriore. Ushtarë nga të gjitha kombet e KFOR-it morën pjesë si dhe Zëvendës Kryetari i Komunës dhe Stafi i Komunës së Mitrovicës Veriore në këtë drejtim bamirësie, i cili u zhvillua brenda kampit të KFOR-it Novo Selo. Gjatë ceremonisë së fitimit të çmimeve, MG Federici u dorëzoi çmimet tre vrapuesve të parë femra dhe meshkuj. Të gjitha paratë e mbledhura, 5,756 €, të arritura me donacione kontigjente daneze, në të gjitha do të përdoren për të organizuar një udhëtim pushimi për të gjithë fëmijët e shkollës me nevoja të veçanta për të udhëtuar në bregdet ose në male. Në fakt fëmijët nuk e kanë parë detin dhe për shkak të pandemisë COVID-19 shkolla u mbyll pjesërisht. KFOR garanton sigurinë e të gjitha etnive të Kosovës dhe dëshiron të mbështesë fëmijët me nevoja të veçanta”, thuhet në njoftimin e KFOR.

Lexo edhe

Video