NATO nis stërvitjet në Baltik ndërsa lëviz për të mbështetur krahun e saj lindor

NATO nis stërvitjet në Baltik ndërsa lëviz për të mbështetur krahun e saj lindor

Forcat ajrore nga Britania e Madhe, Hungaria, Gjermania, Italia, Turqia, Estonia, Letonia, Lituania dhe Republika Çeke po marrin pjesë në stërvitjen ushtarake në Detin Baltik.

Gjatë ngjarjes rutinë dy-ditore, forcat ajrore pjesëmarrëse do të kryejnë stërvitje alarmi të reagimit të shpejtë dhe një fokus i veçantë do të jetë në integrimin e një task force spanjolle të mbrojtjes ajrore me bazë tokësore.


“Për herë të parë ne po përfshijmë në stërvitjet tona aktivitetet e integruara të mbrojtjes ajrore dhe raketore të bazuara në ajër dhe në sipërfaqe,” tha planifikuesi i stërvitjes, udhëheqësi i skuadronit Craig Docker nga Qendra e Kombinuar e Operacioneve Ajrore Uedem.

“Kjo nënvizon se si aleatët po mbrojnë krahun lindor dhe – në të njëjtën kohë – përgatiten për ekzekutimin kuptimplotë të konceptit të parandalimit dhe mbrojtjes së NATO-s në Baltik,” shtoi ai.

Lexo edhe

Video