NATO miraton konceptin e ri strategjik: Rusia kërcënim direkt, Kina është sfidë

NATO miraton konceptin e ri strategjik: Rusia kërcënim direkt, Kina është sfidë

Krerët e shteteve dhe qeverive të anëtarëve të NATO-s në Madrid miratuan një Koncept të ri Strategjik për dekadën e ardhshme, në të cilin Rusia përshkruhet si kërcënimi më domethënës dhe i drejtpërdrejtë për sigurinë e aleancës.

Koncepti i ri Strategjik përmend Kinën për herë të parë si një sfidë për sigurinë, interesat dhe vlerat e NATO-s.


Koncepti strategjik i NATO-s ndryshon afërsisht çdo 10 vjet dhe është dokumenti i dytë më i rëndësishëm i Aleancës.

Në dokumentin e mëparshëm, të miratuar në Lisbonë në vitin 2010, Rusia u përcaktua si partnere e NATO-s.

Lexo edhe

Video