Napoli: Bullgaria zë vendin qendror në planet e mbrojtjes së krahut juglindor të NATO-s

Napoli: Bullgaria zë vendin qendror në planet e mbrojtjes së krahut juglindor të NATO-s

Bullgaria zë një vend qendror në planet e mbrojtjes së krahut juglindor të NATO-s, tha të martën Admirali Stuart Munsch, komandanti i Komandës së Forcave të Përbashkëta të NATO-s në Napoli. Ai vëzhgoi stërvitjen “Noble Plan 2023” të grupit të betejës shumëkombëshe të NATO-s që përfshinte trupa nga Bullgaria, Italia, Shqipëria, Greqia, Maqedonia e Veriut, SHBA dhe Mali i Zi.

“Ne jemi në bashkëpunim të ngushtë me udhëheqësit ushtarakë bullgarë në zhvillimin e planeve rajonale,” vuri në dukje ai, duke shtuar se kjo punë e përbashkët çoi në miratimin e planit rajonal në samitin e fundit në Vilnius.


Ai falënderoi Bullgarinë për organizimin e stërvitjes dhe theksoi se anëtarët e Aleancës janë të bashkuar në emër të mbrojtjes kolektive. “Angazhimi ynë për të mbrojtur çdo pëllëmbë të territorit të NATO-s garanton sigurinë dhe prosperitetin e kombeve të Aleancës”, tha Munsch dhe vuri në dukje se paqja dhe siguria ruhen falë vigjilencës së vazhdueshme dhe përpjekjeve të përbashkëta për të forcuar bashkëpunimin.

Ai vuri në dukje se stërvitja “Noble Blueprint 23” synon të përmirësojë të kuptuarit e veçorive kritike të terrenit bullgar dhe siguron që forcat e Aleancës do të përgatiten për operacione të përbashkëta të mbrojtjes./BTA-KosovaPress/

Lexo edhe

Video