Mustafa: Asnjë shpifje kundër UÇK-së s’mund ta zhbëjë gjenocidin e Serbisë

Mustafa: Asnjë shpifje kundër UÇK-së s’mund ta zhbëjë gjenocidin e Serbisë

Ish-komandanti i Zonës Operative të Llapit, Rrustem Mustafa pas përfundimit të dëshmisë të tij në Hagë, duke thënë se ishte shumë e rënd ndjesia të ketë përballë bashkluftarët me akuza aq të padrejta.


Ai ka shkruar në Facebook se nuk ka relativizim të fajit.

“Ky relativizim sa i pamoralshëm po aq i palogjikshëm, përfundoi me një kategorizim absurd dhe cinik: ata që sulmonin, ata që masakronin, ata që zbatonin strategjinë e tokës së djegur, ata që e pastronin etnikisht një territor të huaj, ata që ishin në tokë të huaj. Rrugën e relativizimit të fajit e ndjek politika serbe e mbështetur nga Rusia, madje edhe drejtuesit më të moderuar të partive politike dhe të shtetit. Ata me po aq zell vazhdojnë ta zbulojnë fajin e të tjerëve, ndërkohë që nuk distancohen nga krimet që ka bërë një regjim, një shtet, njerëz konkretë në kohë dhe hapësirë të caktuar. Asnjë shpifje kundër të tjerëve, veçmas UÇK-së, asnjë imputim nuk mund ta zhbëjë katrahurën që shkaktoi politika kriminale e një regjimi, i cili duke indoktrinuar të tjerët e indoktrinoi veten, siç shihet, përjetësisht”, ka shkruar ai.

Lexo edhe

Video