Murale me figurat historike në Gjirokastër

Murale me figurat historike në Gjirokastër

Qytetarët gjirokastritë dhe turistët po përballen me këtë pamje. Në prag të festave të Nëntorit po pikturohen portretet e figurave historike të vendit. Ato realizohen nga Bledar Çakalli ndërsa dy portretet e para në murale janë ai i heroit Gjergj Kastrioti dhe Ismail Qemali.

“Projekti është që kemi nis me Skënderbeun dhe me Ismail Qemalin, por do të vijohet me figura të tjera. 7 figura që do të bëhen në Gjirokastër dhe shpresoj që të bëhemi sa më shumë që t’i arijmë 14 figura kombëtare.”


Por cili është qëllimi i kësaj nisme?

“Kauza është për figurat kombëtare me i ‘ringjall’ dhe kam qenë në shuëm vende si Vlorë, Dibër, Kukës, Kosovë, Sarandë, shumë.”

Piktori Çakalli thotë se do të realizojë edhe murale të tjera në qytetin e gurtë./Klan News/

Video