Multimilioneri çek voziti 417 km në orë, policia gjermane nis hetimet

Policia gjermane ka nisur një hetim kundër multimilionerit çek Radim Passer, i cili voziti 417 kilometra në orë në autostradën gjermane dhe kështu u mburr në YouTube, raportojnë mediat lokale.

Edhe pse nuk ka kufizime shpejtësie në autostradat gjermane, garat janë të ndaluara, siç është e ashtuquajtura gara e vetme.

Sipas ligjit gjerman dhe të ashtuquajturit. Një garë e vetme është e ndaluar nëse shoferi “ngas me shpejtësi të parregulluar, duke shkelur rëndë rregullat dhe në mënyrë të pamatur për të arritur shpejtësinë më të lartë të mundshme, tha policia në Magdeburg.


Videoja, të cilën sipërmarrësi çek i ndërtimit Radim Passer e postoi në kanalin e tij në YouTube, tregon lëvizjen e makinës sportive “Bugati Shiron” në autostradën  A2 nga Berlini në Hanover dhe duke arritur shpejtësinë deri në 417 kilometra në orë.

Bëhet fjalë për “ngasje të papërgjegjshme dhe të rrezikshme”, megjithëse nuk ka kufizime.

Shoferi lejohet të lëvizë me shpejtësinë me të cilën është e mundur të drejtohet një makinë”, thuhet në njoftimin e policisë.

Radim Passer është bërë i pasur në tregun e pasurive të paluajtshme dhe sipas edicionit çek të revistës “Forbes”, ai “peshon” rreth 305 milionë dollarë.

Video