Muhamed Tahirbegolli, i pari në Dubai për aritmetikë mendore

Aritmetika mendore i referohet praktikës së kryerjes së llogaritjeve në kokë pa përdorur ndonjë kalkulator, pajisje ose mjet. Pas kapjes së koncepteve të matematikës dhe vizualizimit të numrave, fëmijët janë në gjendje të bëjnë llogaritjet e sakta në mendjen e tyre pa i shkruar numrat.
Muhamed Tahirbegolli, 10 vjeçari nga Prishtina është pjesëmarrës si   i garave ndërkombëtare për aritmetikë mendore që mbahen çdo vit në Dubai. Gjatë intervistës ai na tregon për përgatitjet rreth testit si dhe si ka arritur të fitojë vendet e para në një vend ku konkurrenca është kaq e fortë.

Lexo edhe

Video