Mos e hidhni sfungjerin e kuzhinës nëse është i paprekur: Dezinfektojeni

Mos e hidhni sfungjerin e kuzhinës nëse është i paprekur: Dezinfektojeni

Sfungjerët e enëve janë në fakt shumë të ndotur, pasi përmbajnë grimca të vogla perimesh, mishi dhe ushqime të tjera që janë në pjatë, në tenxhere, gota…


Kjo çon në rritjen e baktereve në sfungjer, pasi mjedisi është i përsosur për këtë – ato kanë ushqim të mjaftueshëm, dhe janë të ngrohtë dhe të lagësht, ashtu siç duan. Megjithatë, nuk duhet të hidhet menjëherë pas një ose dy larjeve. Thjesht duhet të dezinfektohet mirë.

Mos e hidhni sfungjerin për larjen e enëve, por vendoseni në një tenxhere dhe shtoni një lugë çaji detergjent larës dhe pastrojeni. Nuk duhet të ziejë pasi do të formohet sapuni. Kështu sfungjeri do të dezinfektohet.

Lexo edhe

Video