Moderna investime për prodhimin e tre miliardë dozave të vaksinës në vitin 2022

Moderna investime për prodhimin e tre miliardë dozave të vaksinës në vitin 2022

Laboratori amerikan Moderna njoftoi sot se synon të investojë në linjat e prodhimit për të mundësuar prodhimin e tre miliardë dozave të vaksinës së saj kundër COVID-19 në vitin 2022.


“Laboratori amerikan Moderna, që ka zhvilluar një vaksinë që bazohet në teknologjinë ARN messager ashtu si Pfizer/BioNTech”, tha ai.

”Ky laborator ka rishikuar gjithashtu në rritje parashikimet për 2021 dhe shpreson tashmë të mund të furnizojë me rreth 800 milionë deri në një miliardë doza këtë vit”, theksoi Moderna në një komunikatë./Atsh

Lexo edhe

Video