Moderna fillon testimin e vaksinës së re antiCOVID-19

Moderna fillon testimin e vaksinës së re antiCOVID-19

Moderna ka bërë të ditur sot se kishte dozuar pacientët e parë në një studim në fazën e hershme të një kandidati të ri të vaksinës antiCOVID-19 për vlerësim si një brez i gjeneratës së ardhshme.

Kompania amerikane ka thënë se kandidati i saj i ri, mRNA-1283, mund të ruhet në frigoriferë në vend të ngrirjeve, duke e bërë më të lehtë shpërndarjen, veçanërisht në vendet në zhvillim.


Studimi i fazës së hershme do të vlerësojë sigurinë dhe imunogjenicitetin e mRNA-1283 në tri nivele dozash dhe do t’u jepet të rriturve të shëndetshëm ose si një dozë e vetme ose në dy doza me 28 ditë larg, thuhet në deklaratë.

Javën e kaluar, Moderna filloi dozimin e pjesëmarrësve të parë në një studim që provonte kandidatët e saj të vaksinave antiCOVID-19, transmeton Reuters.

Lexo edhe

Video