Ministrja Haxhiu dhe deputeti Selmanaj përplasen keq në Kuvend

Kuvendi i Kosovës me 70 vota pro dhe një kundër, ka emëruar anëtarët e Komisionit për Dhënien e Provimit të Jurisprudencës, ku Albert Zogaj është zgjedhur kryetar. Për emërimin e tyre pati përplasje verbale ndërmjet ministres së Drejtësisë, Albulena Haxhiu dhe deputetit nga LDK-ja Driton Selmanaj.

Haxhiu ka thënë se nuk ka konflikt interesi ndaj Albert Zogajt dhe nuk ka shkelje për anëtaren Valbona Disha-Haxhosaj, pasi sipas saj, më shumë peshon guximi dhe profesionalizimi se sa një masë disiplinore. Madje, Haxhiu ka udhëzuar deputetin Selmanaj ta lexojë Ligjin e punës.

“Edhe një herë sa i përket kandidates Valona Disha Haxhosaj. Unë besoj që më shumë peshon guximi dhe profesionalizmi i saj se sa një masë disiplinore. Dhe përvoja praktike pastaj që përmend, lexoje Ligjin e punës, bre Driton! Për besë nuk mundem, nuk kam kohë të ta lexoj Ligjin e punës. Lexoje Ligjin e punës dhe shiko çka është përvoja praktike!”, tha ministrja Haxhiu. 


Ndaj kësaj deklarate ka replikuar deputeti Selmanaj, i cili tha se ministrja Haxhiu nuk duhet të flasë në foltoren e Kuvendit sikur të jetë në firmën e Faton Dalladakut. 

“Merrni me mend një ministre del thotë ‘unë vlerësojë më shumë guximin’ se sa një vendim të një institucioni më të lartë të drejtësisë në Kosovë. Oj zonjë, oj zonjushë, oj ministre nuk po flas në emër tuajin personal, po flas për ministren e shtetit, ministren e Dritësisë, nuk je në firmën e Faton Dalladakut këtu. Je ministre e Drejtësisë, nuk je ti askush për të vlerësuar guximin ose mos guximin e dikujt. Janë institucionet që vlerësojnë shkeljen ose mos shkeljen e ligjit për vepra penale ose masa disiplinore. Ti je politikane, nuk është në mandatin tuajin. Unë kam problem me pozitën tuaj që më përfaqëson mua, drejtësinë në Kosovë. Mos ju lutemi”, tha Selmanaj. 

Komisioni për Dhënien e Provimit të Jurisprudencës ka këtë përbërje: Albert Zogaj kryetar, Drita Rexhaj, Valbona Disha-Haxhosaj, Afrim Shala, Zenel Leku, Edije Sezairi, Halile Reka, Bajram Miftari, Hajriz Hoti dhe Nenad Laziq.

Kuvendi i Kosovës ka shkuar në pauzë deri në orën 16:00.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.