Lajme   Biznes   Sport   Covid-19   Video   Kulturë   Magazina   Ngjarje

Ministria e Financave jep detaje rreth sulmit të sotëm kibernetik

Ministria e Financave jep detaje rreth sulmit të sotëm kibernetik

Ministria e Financave njofton qytetarët e Kosovës se Sistemi Informativ i Tatimit në Pronë, më saktësisht shërbimi online për shtypjen e faturës së tatimit në pronë është tentuar të keqpërdoret nga sulmues kibernetikë të pa-identifikuar deri më tani, të cilët kanë përdorur të dhëna personale të Regjistrit Civil të Kosovës përmes të cilave kanë tentuar të lexojnë të dhënat e faturave të tatimit në pronë.


Në një komunikatë për media thuhet se Ministria e Financave siguron qytetarët se sulmi i tentuar nuk ka arritur të cenojë integritetin dhe sigurinë e Sistemi Informativ në fjalë. 

Rasti është paraqitur dhe tani më të po merren organet kompetente.

Lexo edhe

Video

error: