“Minishengeni” bëhet “Open Ballkan”

“Minishengeni” bëhet “Open Ballkan”

Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Serbia kanë nënshkruar marrëveshje për bashkëpunim rajonal, të cilës i kanë dhënë edhe emërtim të ri “Open Ballkan”. Liderët e tri shteteve kanë nënshkruar në Shkup, në kuadër të Forumit ekonomik për bashkëpunim rajonal.


Marrëveshje për bashkëpunim në përballje e fatkeqësitë natyrore, memorandum bashkëpunimi për të lehtësuar importet dhe eksportet dhe lëvizjen e mallrave, lëvizje për tregun e lirë dhe leje të qëndrimin, janë këto çështjet për të cilat janë pajtuar sot liderët e tri shteteve.

Politikanët në Kosovë në vazhdimësi e kanë kundërshtuar nismën rajonale të njohur si minishengen.

Lexo edhe

Video

5 Comments

Komentet janë të mbyllura.

error: