Meta do të ftohet në Komisionin hetimor për shkarkimin e tij

Meta do të ftohet në Komisionin hetimor për shkarkimin e tij

Komisioni Hetimor i Kuvendit të Shqipërisë për hetimin e shkeljeve të rënda kushtetuese nga Presidenti i Republikës, Ilir Meta u mblodh sot dhe miratoi rendi i ditës dhe rregullorja e brendshme e funksionimit.

Kryetrari i Komisionit hetimor për shkarkimin e Ilir Matës, Alket Hyseni tha se javën që vjen do të ketë një seancë dëgjimore me Presidentin e Republikës. Ai tha se data e caktuar është 18, por do të diskutojnë me zyrën e Presidencës për të gjetur një datë të duhur por brenda javës që vjen.

Ai se këtë fundjave do të dorëzohen të gjitha raportet e kërkuara nga institucionet lidhur me objektin e hetimit, ndërsa më 20 maj do të jepen konkluzionet e raportin përfundimtar dhe do i lihen 4 ditë kohë të shkruhet në mënyrë që më 24 maj të bëhet prezantimi përfundimtar i tij në Komisionin hetimor dhe më pas t’i çohet Kuvendit. Komisioni miratoi në mënyrë unanime kalendarin e punimeve.


“Më 14 maj 2021 do të bëhet miratimi i planit përfundimtar të komisionit hetimor dhe më 17 maj administrimi i raporteve të marra nga institucionet e lidhura me objektin e hetimit, deri në fund të javës do na vijën informacionit nga institucionet. Më 18 maj do të kemi seancë dëgjimore me Ilir Metën por do të flasim me zyrën e presidentit për të gjetur një datë të duhur por fleksibiliteti do të jetë i kushtëzuar vetëm brenda javës që vjen pasi afatet janë të përcaktuara. Më 20 maj do të nxjerrim konkluzionet e hetimit, për t’i dhënë kohë shkrimit të raportit përfundimtar në mënyrë që në 24 maj të jemi në prezantimin final të raporti në Komisionin hetimor dhe më pas ta dërgojmë në Kuvend”, tha Hyseni.

Një nga pikat kryesore që të rendit të ditës është caktimi i ekspertëve për marrjen e ekspertizës që kërkon njohuri të posaçme lidhur me objektin e hetimit, që është nëse Meta ka shkelur apo jo Kushtetutën me deklarata e tij para dhe gjatë procesit zgjedhor.

Komisioni hedh në votim, rendi i ditë, si miratimi i rregullores së brendshme të funksionimit dhe veprimtarisë së komisionit hetimor. Miratimi i kalendarit të punimeve të Komisionit Hetimor. Caktimi i ekspertëve për marrjen e ekspertizës që kërkon njohuri të posaçme sipas objektit të hetimit. Çështje të tjera. Përbërja e Komisionit Hetimor. Në fund komisioni miraton rendi i ditës dhe rregullorja e brendshme e komisionit.

Po ashtu, Komisioni diskutoi për zgjedhjen e dy ekspertëve dhe në fund komisionin miraton shtyrjen e zgjedhjes së ekspertëve për seancën tjetër./Atsh/

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.

error: