Mesazhi i parë në Twitter u shkrua saktësisht 15 vjet më parë

Mesazhi i parë në Twitter u shkrua saktësisht 15 vjet më parë

Pikërisht 15 vjet më parë, më 21 mars 2006, drejtori i Twitter, Jack Dorsey shkroi mesazhin e parë në rrjetin social.

“Unë hapa një llogari në Twitter,” thuhej në mesazhin e parë në Twitter, i cili tani ka më shumë se 190 milionë përdorues dhe është veçanërisht i popullarizuar nga politikanë, ekspertë në fusha të ndryshme dhe gazetarë.

Twitter me qendër në San Francisko është bërë një lojtar kryesor në mediat sociale në 15 vjet ekzistencë, por edhe me polemika.

Rrjeti social befasoi përdoruesit e tij në janar duke anuluar llogarinë e ish-presidentit amerikan Donald Trump, i cili ishte mjeti kryesor për komunikim.


Llogaria e Trump u pasua nga rreth 88 milionë njerëz dhe faqja e tij u anulua për shkak të nxitjes së përsëritur të dhunës edhe pas trazirave të mbështetësve të tij në Capitol Hill.

Ky përjashtim u përshëndet, por pati edhe dënime, dhe kjo është një shenjë e ekuilibrit kompleks midis neutralitetit, mbrojtjes së lirisë së shprehjes dhe moderimit me të cilin përballet Twitter.

Në fillim të marsit, Dorsey ofroi të shiste mesazhin e parë në Twitter përmes faqes “Valuables”.

Blerja e një mesazhi do të thotë marrja e një “certifikate digjitale unike në atë që autori e ka nënshkruar dhe verifikuar atë”, thuhet në faqen e blerjes dhe shton se është si të shisni një autograf. Rreth 2.5 milionë dollarë u ofruan për atë mesazh sot.

Lexo edhe

Video

error: