Mercedes uli çmimet për modelet EQE dhe EQS

Mercedes uli çmimet për modelet EQE dhe EQS

Për të përmirësuar shitjet deri tani zhgënjyese të gamës së saj të makinave elektrike EQ në Kinë, Mercedes ka njoftuar ulje çmimesh për modelet EQE dhe EQS.

Mercedes-Benz EQE tani kushton 478.000 juanë (67.432 dollarë) pasi është dhënë një zbritje prej 50.000 juanë (7.054 dollarë).

Mercedes-Benz EQS mori një zbritje edhe më të madhe, tani me çmim 956.000 juanë (134.864 dollarë), që është 234.000 juanë (33.011 dollarë) më pak se më parë.

Nga ana tjetër, çmimet për pjesën tjetër të linjës EQ (EQA, EQB dhe EQC) mbeten të pandryshuara.

Bloomberg raporton se uljet e çmimeve pasuan një periudhë shitjesh të dobëta. Në mënyrë specifike për EQS, numrat në Kinë janë çuditërisht të ulëta, në disa raste deri në 100 dërgesa në muaj.


Një pjesë e problemit lidhet me hapësirën e kufizuar të kokës për pasagjerët e pasmë për shkak të vijës së pjerrët të çatisë. Ky është një faktor i rëndësishëm për blerësit kinezë në segmentin premium që preferojnë të ulen në pjesën e pasme.

Një përfaqësues i Mercedes tha se kompania “vëzhgon dhe analizon vazhdimisht tendencat dinamike të tregut, duke përfshirë pozicionimin aktual të prodhuesve të tjerë në segmentin e luksit.

Bazuar në këtë, Mercedes-Benz po ripozicionon disa modele EQ në Kinë”.

Mercedes shiti rreth 8.800 makina elektrike në Kinë midis janarit dhe korrikut të këtij viti.

Përveç Mercedesit, Tesla gjithashtu njoftoi së fundmi ulje çmimesh në Kinë për të rritur shitjet dhe për t’u bërë më konkurrues ndaj një numri në rritje të rivalëve vendas.

Shifrat sugjerojnë se kjo po bëhet gjithnjë e më e vështirë, pasi 80% e shitjeve të automjeteve të reja elektrike në Kinë gjatë shtatë muajve të parë të 2022 shkojnë për prodhuesit vendas të automjeteve.

Lexo edhe

Video