Mediat sllovene: Austria vendos trupa rezervë në kufij

Mediat sllovene: Austria vendos trupa rezervë në kufij

Austria, në përputhje me planet e mëparshme, ka filluar vendosjen e trupave rezervë në kufijtë e saj, dhe masa lidhet me situatën rreth pandemisë Covid-19 dhe migracionit të paligjshëm, raportojnë sot mediat e Sllovenisë.

Në mes të prillit, gjatë një pandemie koronavirus, Austria thirri anëtarët e rezervës aktive të ushtrisë austriake për të ndihmuar anëtarët e policisë, dhe ushtarët po fillojnë operacionet e tyre në kufi këto ditë, sipas mediave sllovene duke cituar informacionin nga Austria.


Në provincën jugore austriake Kaernten, pjesërisht drejt kufirit slloven, ushtarët nga rezerva do të fillojnë sot stërvitjet dhe operacionet, dhe në provincën Styria ata janë përfshirë në kontrollin e kufijve që nga e marta.

Këto trupa gjithashtu do të ndihmojnë policinë në kufijtë me Sllovakinë dhe Hungarinë në kryerjen e detyrave të sigurisë në zonat ku migracioni ose rreziku i përhapjes së Covid-19 është i pranishëm, dhe duhet të jenë të pranishëm në terren – në varësi të zhvillimeve – për rreth dy muaj.

Zhvillimi i situatës epidemike përcakton nëse periudha e përfshirjes së këtyre njësive në kufi do të zgjatet, tha ministrja e Mbrojtjes Klaudia Tanner, shkruajnë  mediat sllovene, duke shtuar se kjo ishte hera e parë që nga krijimi i Republikës aë Austrisë që ushtria ishte e përfshirë në ruajtjen e kufirit.

Lexo edhe

Video