McConnell: Finlanda e Suedia do të ishin shtesë e rëndësishme në NATO

McConnell: Finlanda e Suedia do të ishin shtesë e rëndësishme në NATO

Udhëheqësi republikan i Senatit, Mitch McConnell tha sot se Finlanda dhe Suedia do të ishin shtesë e rëndësishme në NATO, ndërsa ai drejtoi një delegacion senatorësh në rajon në një shfaqje mbështetjeje kundër agresionit të Rusisë.

McConnell i bëri thirrje gjithashtu presidentit Joe Biden që të caktojë Rusinë si sponsor shtetëror të terrorizmit lidhur me pushtimin e saj në Ukrainë.


Duke folur me gazetarët nga Stokholmi, McConnell tha se Finlanda dhe Suedia, ndryshe nga disa anëtarë të aleancës perëndimore, ka të ngjarë të jenë në gjendje të paguajnë detyrimet e tyre të NATO-s dhe do të ofrojnë kapacitete të rëndësishme ushtarake.

“Ato do të jenë shtesa të rëndësishme në NATO, nëse ato zgjedhin të anëtarësohen: Unë mendoj se Shtetet e Bashkuara duhet të jenë të parat në radhë për të ratifikuar traktatin që të dyja këto vende të bashkohen,” tha ai.

Lexo edhe

Video

1 Koment

Komentet janë të mbyllura.