Mbi 850.000 amerikanë kanë kërkuar përfitime nga papunësia

Mbi 850.000 amerikanë kanë kërkuar përfitime nga papunësia

Numri i aplikimeve javore të amerikanëve të papunë që aplikuan për përfitime shtetërore për herë të parë u rrit ndjeshëm në një total prej 853.000 javën e kaluar, e cila është dukshëm mbi të dhënat e rishikuara të 716.000 aplikacioneve të paraqitura në javën e mëparshme, njoftoi sot Departamenti Amerikan i Punës.

Ekonomistët e anketuar nga kompania Dow Jones parashikuan që 730.000 njerëz do të aplikonin për ndihmë, raporton CNBC.


Ky është numri më i madh i përgjithshëm javor i kërkesave të reja të papunë që nga 19 shtatori dhe ilustron situatën e vështirë të kohëve të fundit në tregun e punës, të shkaktuar nga rritja e rasteve të koronavirusit, e cila ka bërë që qeveritë lokale dhe disa qeveri federale të rivendosin kufizime në aktivitete të caktuara.

Numri i të papunëve që tashmë e marrin këtë përfitim dhe po kërkojnë të marrin ndihmë të përhershme është rritur gjithashtu me 230.000, në 5.76 milionë, e cila është rritja e parë në atë numër që nga fundi i gushtit.

Tregjet e kapitalit reaguan pak ndaj këtij lajmi, me Wall Street që sugjeroi një vlerë pak më të ulët të aksioneve në hapjen e tregtimit.

Lexo edhe

Video