Mbi 50 të vdekur nga përmbytjet në Sudan

Mbi 50 të vdekur nga përmbytjet në Sudan

Që nga fillimi i sezonit të shirave në Sudan, më shumë se 50 njerëz kanë vdekur nga përmbytjet dhe më shumë se 8,170 shtëpi janë përmbytur, tha sot një zyrtar i lartë i policisë.

Nëntëmbëdhjetë vdekje u regjistruan në provincën Kordofani Verior, shtatë në provincën e lumit Nil dhe 16 në rajonin e Darfurit Perëndimor, tha gjeneral brigade Abdul-Jalil Abdul-Rahim, zëdhënës i Këshillit Kombëtar të Mbrojtjes Civile të Sudanit.


Reshjet e mëdha të shiut përmbytën 16 ndërtesa qeveritare dhe rreth 40 dyqane dhe dëmtuan të paktën 540 hektarë tokë bujqësore në të gjithë vendin.

Zyra e OKB-së për Koordinimin e Çështjeve Humanitare njoftoi se që nga maji i këtij viti, rreth 38.000 njerëz janë prekur nga reshjet e dendura në të gjithë vendin e Afrikës Lindore.

Lexo edhe

Video