Mbahet simpozium shkencor në 50-vjetorin e themelimit të Grupit Revolucionar të Kosovës

Me temën “Rëndësia politike dhe historike e themelimit të Grupit Revolucionar të Kosovës për çështjen e pazgjidhur shqiptare”, është mbajtur simpozium shkencor. Në 50-vjetorin e themelimit të këtij GRK arriti të përballonte represionin sistematik policor.

Udhëheqësi i Grupit Revolucionar i Kosovës – Organizata Marksiste Leniniste të Kosovës, Mehmet Hajrizi tha se qëllimi i vetëm i organizatave çlirimtare ishte çlirimi dhe ribashkimi i trojeve shqiptare.


Edhe historiania Sabile Keçmezi ka folur për rrethanat historike dhe politike të themelimit të organizatës çlirimtare GRK OMLK.

Në shënimin e 50-vjetorit të themelimit të Grupit Revolucionar të Kosovës, veprimtari Agim Sylejmani tregoi për periudhën e themelimit të kësaj organizate dhe bashkimin e grupeve patriotike.

Lajmi i plotë në sistemin me parapagim…

Video