Mbahet seanca për gjykimin e parë në mungesë për krime lufte

Mbahet seanca për gjykimin e parë në mungesë për krime lufte

Është mbajtur seanca fillestare për gjykimin e parë në mungesë, ndaj të akuzuarit Çedomir Aksiq. Në seancën e mbajtur në Departamentin Special të Gjykatës Themelore në Prishtinë, u tha se i njëjti ngarkohet për krime lufte nga janari deri në maj të vitit 1999. Në aktakuzën e prezantuar nga prokurorja speciale, thuhet se Aksiq ka marrë pjesë në këto krime në fshatrat Reçak, Mulapolc dhe Petrovë të Shtimes.

Prokurorja speciale, Habibe Salihu ka lexuar aktakuzën për gjykim në mungesë ndaj Çedomir Aksiq, ku tha se është vërtetuar dyshimi se i akuzuari nga janari deri në maj të vitit 1999 duke bashkëvepruar me një grup njerëzish ka shkaktuar vuajtje të mëdha, cenim të integritetit e vrasje.

Tutje, ajo theksoi se në fillim të muajit prill, i akuzuari bashkë me një grup njerëzish kriminal në pikën “Kodra e Gështenjave” në mes të Shtimes dhe fshatrave Mulapolc, Reçak dhe Petrovë, kishin urdhëruar dëbimin e gjithë banorëve të lagjes.

Prokurorja speciale theksoi se i akuzuari Çedomir Aksiq ka kryer veprën penale “Krim i Luftës kundër Popullsisë Civile”.


Paraprakisht, prokurorja Habibe Salihu para trupit gjykues tha se qysh në fazën e hetimeve ka ndërmarrë veprime dhe kanë shfrytëzuar të gjitha mundësitë ligjore, me qëllim të sigurimit të prezencës së të akuzuar.

Kryetarja e trupit gjykues, gjyqtarja Violeta Namani tha se janë plotësuar kushtet qe të nis gjykimi në mungesë.

Lajmi i plotë në sistemin me parapagim.

Gjykatësja e ka udhëzuar mbrojtësin e të akuzuarit që në afat prej 30 ditësh të paraqes kërkesën për hudhje të aktakuzës dhe kundërshtim të provave. /Sh.Pajaziti

Lexo edhe

Video