Masat antiCOVID-19, për dy javë mbyllen 75 lokale të gastronomisë

Masat antiCOVID-19, për dy javë mbyllen 75 lokale të gastronomisë

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës (AUV), e asistuar nga Policia e Kosovës (PK), gjatë festave të fundvitit dhe dy javëve të para të këtij viti ka rritur numrin e kontrolleve zyrtare, duke realizuar rreth 2000 inspektime në nivel vendi, gjatë të cilave janë shqiptuar 300 gjoba ndaj operatorëve ekonomikë dhe janë mbyllur 75 lokale të gastronomisë.


Në një komunikatë për media thuhet se AVUK në vazhdimësi po shton numrin e kontrolleve dhe në kuadër të këtyre aktiviteteve, nga Policia e Kosovës vetëm mbrëmë në rajonin e Prishtinës janë shqiptuar 172 gjoba për mos respektim të masave antiCOVID.

AUV ndërkaq ka sqaruar se në një lokacion të Graçanicë Policia e Kosovës ka asistuar inspektorët e AUV-it në realizimin e detyrave të tyre, për mbikëqyrje të zbatimit të masave ndaj pandemisë COVID-19, veprime këto të cilat ndërmerren në nivel vendi, aty ku ka informacione për grumbullim apo mosrespektim të masave ndaj pandemisë.

Lexo edhe

Video