Maroku do të vendosë ndalimin e hyrjes për udhëtarët nga Kina për shkak të rritjes së rasteve të COVID-19

Maroku do të vendosë ndalimin e hyrjes për udhëtarët nga Kina për shkak të rritjes së rasteve të COVID-19

Maroku do të vendosë një ndalim hyrjeje për udhëtarët nga Kina duke filluar nga 3 janari për shkak të rritjes së rasteve të koronavirusit, tha të shtunën Ministria e Jashtme.

“Autoritetet marokene vendosën të ndalojnë hyrjen në territorin e Mbretërisë së Marokut për të gjithë udhëtarët, pavarësisht nga kombësia e tyre, që vijnë nga Republika Popullore e Kinës”, thuhet në një deklaratë.

Vendimi u mor për të shmangur një valë të re kontaminimesh në vend, tha ai.


Kina njoftoi kohët e fundit se do të fillojë të lehtësojë masat pandemike, ekonomia e fundit më e madhe që ka zgjedhur të “jetojë me COVID” pas tre viteve të bllokimeve, kufijve të mbyllur dhe karantinës së detyrueshme.

Që nga vendimi, një numër i paprecedentë njerëzish në Kinë janë infektuar çdo ditë.

Lëvizja erdhi mes njoftimeve të reja nga SHBA, Britania e Madhe, Japonia, Italia dhe Spanja se ata do të zbatojnë kërkesat e reja të udhëtimit për njerëzit nga Kina, duke përfshirë rezultatet negative të testit COVID-19./AA

Lexo edhe

Video