Mark Rutte: Princesha holandeze mund të martohet me kë të dojë

Mark Rutte: Princesha holandeze mund të martohet me kë të dojë

Princesha holandeze, trashëgimtare e fronit mbretëror, mund të martohet me kë të dojë, deklaroi sot kryeministri Mark Rutte.


Ai në këtë mënyrë u është përgjigjur parlamentarëve kur u pyet nëse ligji mund të parandalojë një anëtar të familjes mbretërore të trashëgojë fronin nëse ai përfundon një martesa e të njëjtës gjini.

Catherina Amalia (17) është trashëgimtare ligjore e mbretit William-Alexander dhe mund të martohet me këdo që dëshiron pa rrezikun e humbjes së fronit për shkak të kësaj, deklaroi Rutte, raporton Reuters.

Lexo edhe

Video