Mali i Zi heq përdorimin e qeseve të lehta plastike

Mali i Zi heq përdorimin e qeseve të lehta plastike

Kryeministri në detyrë i Malit të Zi, Dritan Abazoviq njofton se sot (e martë) në seancën e Qeverisë, me propozim të Ministrisë së Ekologjisë Hapësinore, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit, është miratuar Projektligji për Menaxhimin e Mbeturinave, me të cilin është krijuar supozimi se qeset plastike me trashësi prej 15 deri në 50 mikron të hiqet gradualisht në vitin 2024.


“Gjegjësisht, gjysmë viti pas hyrjes në fuqi të këtij ligji në Parlamentin e Malit të Zi, do të ndalohet përdorimi i një numri ambalazhesh plastike”, ka shkruar Abazoviq në Facebook.

Lexo edhe

Video