Lufta në Kosovë dhe rrëzimi i qeverisë Kurti 2

Lufta në Kosovë dhe rrëzimi i qeverisë Kurti 2

Kosova , në luftë me probleme të mbijetesës :  Kohëve të fundit , nga dy persona kryesorë në Kosovë , i pari , kryeministri Albin Kurti dhe , e dyta presidentja e kryeministrit Kurti , Vojsa Osmani , me të madhe po flasin për një luftë të mundshme midis Serbisë dhe Kosovës. Jo se Kosova është e interesuar që të bëjë luftë sepse është jashtëzakonisht e angazhuar në luftën e Ukrainës sikur edhe të zgjidhjes së krizave tjera globale por se Serbia , e armatosur nga Rusia , Kina dhe me bajraktarët ( dronët ) e Erdoganit , seriozisht po e rrezikon paqen botërore dhe Kosovën.  Po flitet për hapjen e “ frontit rus “ në Kosovë e që ka gjasa të ndodhë për aq sa Kosova do ta hapër “ frontin kosovar “ në Tanzani. Kërcënimet për luftë janë manipulative dhe bëhen për ta zhvendosur vëmendjen nga problemet e brendshme me të cilat Kosova , kryesisht për shkak të krizës globale  , po përballet kurse qeveria Kurti 2 nuk po gjenë zgjidhje andaj , si gogol për qytetarët po e përdorë luftën të cilën , as nuk e duan dhe as nuk janë në gjendje ta bëjnë dhe nuk kanë pse ta bëjnë.

Përveç nëse nuk e kanë pasur si lektyrë qeveritare Don Kishotin e Mançës  të Servantesit dhe duan të bëjnë luftë me mullnjtë e erës. Edhe propoganduesit më më mëdhenj të luftës sikur kryeministri Kurti , presidentja e Kosovës , Vojsa Osmani dhe ndonjë pigmej politikë a institucional që mundohen të rriten duka iu llaskucavë udhëheqësve supremë e kanë të qartë se në Kosovë nuk ka luftë edhe në rast se një rreshter i NATO-së , nëse mbetet si mohikan i fundit i NATO-së në Kosovë , në vend të armatimit , në vig të rrobave do i vendosë një palë brekushe me akronim të NATO-së , Serbia nuk do të guxojë të mësyjë Kosovën . Luftë në Kosovë mund të bëhet vetëm me marrëveshje dhe pëlqim të fuqive të mëdha në rast se për arritjen e një marrëveshjeje politike , kërkohet një luftë e dirigjuar dhe e kontrolluar duke lejuar forcat e njërit apo tjetrit shtet të marrin nën kontrollë një territor të caktuar e që me marrëveshje është paraparë t’i takojë shtetit të caktuar .

Në rastin konkret , hipotetikisht vlenë për Serbinë të cilës do t’i lejohej një ndërhyrje e kufizuar ushtarake për të futur nën kontrollë territore të caktuara të Kosovës për të cilat pastaj do të bisedohej për të imponuar një zgjidhje politike. Ndryshe , Serbia as nuk është e gatshme e as nuk ka forcë të mbajë nën okupim një territor të Kosovës , nëse nuk e ka pëlqimin e fuqive të mëdha. Në anën tjetër , në qeverinë aktuale Kurti 2 nuk mund ta gjeni asnjë minister që do të jetë i gatëshm të luftojë në mbrojtje të Kosovës sepse nuk e kanë mbrojtur kur ka qenë koha ( disa për shkak të moshës , disa për shkak të prapanices së madhe , disa se me mish dhe me shpirt kanë qenë kundër luftës dhe UÇK-së ) e që ta mbrojnë tani! Nëse në këtë qeveri keni ministra që haptasi janë kundër UÇK-së duke e krahasuar me mercenarët , nëse në qeveri keni ministra që haptasi e shfaqin gëzimin për burgosjen e udhëheqësve kryesorë të UÇK-së e pas luftes udhëheqës kryesorë të institucioneve të Kosovës , atëherë është joserioze të flitet për një luftë në Kosovë  por më shumë mund dhe duhet të flitet për karrieristë dhe përfitues politikë , në saje të sakrificave të të tjerëve . Nëse luftën e konsideroni si luftë virtuale me play – station , folni për luftën .

Kush e ka përjetuar luftën është shumë i kujdesshëm kur flet për luftën. Prandaj , jam i sigurt se në Kosovë nuk do të ketë luftë me Serbinë ( ushtarake ) kurse lufta politike thuaja do të jetë e përhershme . Gjysma e qeverisë ka shtetësi të dyfishtë apo të trefishtë , janë biseksualë politikë dhe qeveritar ; në rastin e rrezikut më të vogël e kanë strehën e sigurt për kokën dhe prapanicën e tyre. Ma gjeni një deputetë nga pozita ( hiç këtu  ata që kanë luftuar por se tani , as mosha e as shëndeti nuk ua mundëson një përbellje ushtarake ) që do të bënte një sakrificë , qoftë edhe heqja e një mëditjeje apo shpenzimet për karburante  , e lëre më për luftë. Lufta është sport shumë i rëndë siç thotë , me të drejtë ,  Ramush Haradinaj që asnjëherë , personalisht dhe familjarisht nuk e ka ndalë luftën me Serbinë  , deri në kohën kur Kosova u lirua e jo u çlirua  ! Kosova po përballet me probleme të natyres ekzistenciale si ; gjendja e vështirësur ekonomike , një arsim analfabetar , një shëndetësi që mbështetet në fall sepse ministri është i tillë , probleme të furnizimit me rrymë sepse  e kemi një ministre diletante , probleme  me punësim sepse e kemi një ministre që më shumë angazhohet për punësim në Utar Pradesh ( Indi ) , se në Kosovë , probleme me politikë të jashtme sepse e kemi një ministre që vuan nga fatamorgane ( mendon se vërtet është ministre për punë të jashtme ) , një minister për kulturë kur komunikimi ndërinstitucional dhe debatet në Kuvendin e Kosovës janë të barazvlefshëm me një prostitucion intelektual dhe ministri tjera , aspak mbi nivelin e këtyre që i përmenda . Përkundër të gjithave , nuk ka asnjë dorëheqje morale e lëre më materiale apo shkarkim , jo se jo . Faktori ndërkombëtar vazhdimisht po deklaron se në Kosovë nuk do të ketë luftë në kohën kur ata janë zotët e luftes dhe të paqes ; kur duan e bëjnë luftën dhe kur duan e inprovizojnë paqen , deri në luftën e radhës . Fleni desh e dathë sa i përket rrezikut të luftës dhe , në mungesë të rrymës , nëse nuk keni mundësi të bleni 10 metra dru ( si zëdhënësi i KEK –ut ) , dhe shkaku se tërë rrymën po e shpenzojnë xhoistikët , përdorni një metodë tradicionale për t’u ngrohur e që me shumë sukses  e kanë përdorur indianët e Amerikës , fleni bashkë dhe fërkohuni bashkë , pozitë dhe opozitë !


A do të rrëzohet qeveria Kurti 2 :  Gjithashtu , për t’i ikur përgjegjësisë për gjendjen e rëndë e për të cilën nuk e ka tërë përgjegjësinë qeveria Kurti 2 ( një pjesë e përgjegjësisë është për shkaqe globale , një pjesë për shkaqe të trashiguara nga paraardhësit kurse pjesa e mbetur është e qeverisë Kurti 2 ) në vazhdimësi po flitet nga rreziku i rrëzimit të qeverisë Kurti 2 . Më së shumti flitet nga ata që aksidentalisht janë bërë deputetë , ministra apo bartës të posteve që , në rrethana normale nuk do të kishin mundësi as t’i nuhasnin ato poste . Flitet për konspiracione e pallavra tjera në kohën , që nga koha e Ali Bungut e deri më sot Kosova nuk ka pasur opozitë më të lodhur , të mbaruar fare dhe krejtësisht impotente për ta rrëzuar qeverinë . Madje , e them me përgjegjësi se , as LDK e as PDK nuk e kanë as gatishmërinë më të vogël ta rrëzojnë qeverinë Kurti 2 , edhe nëse do ta kishin mundësinë . Politikisht , asnjë parti serioze nuk do të ishte aq e marrë që ta merr qeverinë dhe qeverisjen në këtë kohë dhe në këto kushte. Kjo do të ishte një vetëvrasje politike  ndërkaq që politikanët duan të jetojnë dhe qeverisin gjatë . Hipotetikisht mund të flitet për një koalicion , ose tash ( nëse ua shtrëngojnë lakun për nënshkrimin e një marrëveshjeje me marrjen e vendimeve të vështira ) , ose pas zgjedhjeve , nëse deri atëherë nuk nënshkruhet marrëveshja .

Mendoj se një koalicion i mundshëm mund të jetë midis LV –së dhe LDK –së me ç’rast Lista Guxo do të shkonte në recycle been dhe mbetjet e grimcosura si dhe hirii krematoriumit politik do t’i bashkohen LDK-së . Në rrethana aktuale LV –ë kurrë nuk do të bëjë koalicion me PDK-në . Albin Kurti ka fituar me 51 % të votave dhe nuk është e drejtë dhe e moralshme të rrëzohet nga pushteti . Mirëpo , e vërteta është se Albin Kurtin mund ta rrëzojë Albin Kurtin dhe tjetër mundësi nuk ka  . Nuk ka as vullnet nga opozita ta bëjë këtë dhe opozita aktuale nuk do të pranojë pushtet përmes rrëzimit të qeverisë Kurti 2 . Mirëpo , më këta deputetë që i ka LV –ë dhe me këta ministra , tepër gjatë i ka shkuar .  Situata vetëm sa po bëhet më e rëndë e që po i bëhet si gur për qeverinë aktuale . Nuk e besoj se bisedimet me Serbinë apo marrëveshja eventuale , qoftë edhe më e pafavorshme për Kosovën do ta nxisë opozitën ta rrëzojë qeverinë Kurti 2 aq më parë që ndërkombëtarët nuk duhet të shpenzojnë shumë mund dhe para për ta bindur opozitën që të notojë në të njëjtat valë me poziten .

E kanë recetën e provuar dhe stërpërdorur çdo herë kur kanë nevojë . Qindpërqind kanë qenë të suksesshëm . LV –ë e pozitës është e kundërta e opozitës së dikurshme të LVV –së ; si opozitë kundërshtonin çdo gjë , si pozitë arsyetojnë çdo gjë ! Kjo i kushton shumë Albin Kurtit . Albin Kurtin dhe qeverisjen e tij e rrezikojnë injorantët e tij , qoftë deputetë apo ministra që janë shpërndarë , si metastaza në të gjitha poret e shoqërisë dhe sistemit . Gabimi kryesor ka qenë se Albin Kurti , pasi ka fituar aq shumë pushtet nuk ka pasur mbushje partiake cilësore për ta mbushur këtë pushtet prandaj është mjaftuar me arrnimin e posteve të një shtofi kualitativ  , me arrna të stërpërdorur . Po kjo ishte zgjidhja e Albin Kurtit  dhe këta mund t’i hajnë kokën politike. Po e them se Albin Kurtin mund dhe do ta rrëzojë vetëm Albin Kurti . Sa për LDK-në e sotme dhe PDK-në e sotme , Albini lirisht mund të flejë pa asnjë brengë për humbje të pushtetit . Kurse , llaskucët që e rrethojnë dhe himnizojnë Albinin se po e palon këtë dhe këtë , në fund do të bëhen llaskucë të të tjerëve . Një herë llaksuc , gjithmonë llaskuc!

Çka po donë Bizmarku në Kosovë : Gjermanët e Sholcit po mundohen ta marrin flamurin e zgjidhjes së çështjes së Kosovës duke barazuar Kosovën dhe Serbinë se të dyja vendet duhet të marrin vendime të vështira . Si Serbia kriminale në kohën e Millosheviqit , super kriminale në kohën e Vuçiqit sikur Kosova që e ka pësuar dhe po e pëson nga ky kriminalitet dhe superkriminalitet i regjimit të Serbisë. Fillimisht e hedhin në treg kornizën e re të bisedimeve dhe marrëveshje si ajo midis dy gjermanive ( tash është një Gjarmani ) dhe , kur ka kundërshtime distancohen nga autorësia . Tash , ambasadori  i Gjermanisë në Kosovë thotë se duhet të formohet Zajebnica por se ajo nuk mund të jetë Republikë e tretë në Kosovë. Mbase e ka ndonjë propozim se pas dhjetë ( 10 ) vjetëve kjo Zajebnicë mund të jetë si njësi federative apo konfederative e unionit Serbi – Kosovë ! Shajzen është kjo punë !

Lexo edhe

Video