Lloji i fytyrës femërore që është më tërheqës për burrat

Lloji i fytyrës femërore që është më tërheqës për burrat

Ndërsa nuk mund të jemi të sigurt se si do të dukej një grua perfekte në sytë e burrave, ne tani kemi një ide për llojin e fytyrës që meshkujt e konsiderojnë më tërheqës.

Hulumtuesit nga Universiteti i Madridit anketuan 266 studente femra bazuar në perceptimin e tyre të atraktivitetit, dhe më pas pyetën 44 burra të vlerësonin atraktivitetin e secilës grua bazuar në imazhet bazë bardh e zi, neutrale. Në mënyrë të pavarur, studiuesit përdorën kritere, të tilla si simetria, për të kategorizuar gratë në një shkallë nga mesatarja në perfekte dhe rinore kundrejt atyre më të pjekura. Burrat dhe gratë ranë dakord se simetria ishte e preferueshme për fytyrat me tipare asimetrike.

Kryesisht burrat tërhiqeshin më shumë nga gratë që u kategorizuan si mesatare. Dhe burrat gjithashtu theksuan fytyrat rinore si më të këndshmet. Epo, rezulton se deklarata se burrat preferojnë gratë që nuk janë asgjë si gratë e tjera është paksa e rreme.


Në fakt, ata ishin të interesuar për të kundërtën. Fytyrat mesatare duket se janë më tërheqëse për burrat, dhe ka një shpjegim shkencor për këtë. Burrat i lidhin tiparet mesatare me heterozigozitet të lartë, që do të thotë diversitet i lartë gjenetik.

Një pamje më unike i çon burrat që në mënyrë të pandërgjegjshme të shoqërojnë një grua me heterozigozitet të ulët, e njohur edhe si “gërshetim i brendshëm”, domethënë, prodhimi i pasardhësve nga çiftëzimi ose shumimi i individëve ose organizmave që janë të lidhur gjenetikisht ngushtë.

Në përgjithësi, kur bëhet fjalë për llojin e fytyrës që meshkujt e konsiderojnë më tërheqës, më shumë meshkuj preferojnë gra me pamje mesatare me tipare simetrike të fytyrës. Por pas gjithë këtij hulumtimi, bëhet më e qartë për ne se meshkujt tërhiqen vetëm nga një formë e caktuar e fytyrës siç kemi menduar gjithmonë; ata thjesht ndjekin imperativin e tyre biologjik për të gjetur një partner të mirë dhe nënë të fëmijëve. Dhe me të vërtetë, pavarësisht asaj që na thotë shoqëria për bukurinë dhe tiparet tërheqëse, ne nuk mund të luftojmë biologjinë.

Lexo edhe

Video