Lista Serbe kthehet në Kuvend, pas betimit lëshuan sallën

Lista Serbe kthehet në Kuvend, pas betimit lëshuan sallën

Deputetët e Listës Serbë të cilët dhanë dorëheqje ditë më parë nga mandatet e tyre në Kuvendin e Kosovës, janë zëvendësuar në seancën e sotme të Kuvendit me 9 deputetë të tjerë të këtij subjekti politik. E menjëherë pas kësaj ata lëshuan sallën. 

Kryetari Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca ka lexuar emrat e deputetëve të rinj të Listës Serbe, të cilët kanë zënë vendet e tyre dhe u betuan.

Deputetët e Listës Serbe janë zëvendësuar si në vijim me nëntë kandidatë të kësaj partie dhe një tjetër nga iniciativa qytetare, GI SPO, të certifikuar në zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Kosovës, të cilat janë mbajtur më 14 shkurt 2021: Slavko Simiq wshtw zwvendwsuar nga Milan Kostiq nga Lista Serbe, Igor Simiq të me Zoran Maksimoviq nga Lista Serbe, Miljana Nikoliq nga Olivera Zdravkoviq nga Lista Serbe, Zoran Mojsiloviq me Milan Joksimoviq nga Lista Serbe, Verica Çeraniq me Ksenija Bozoviq nga Lista Serbe, Branislav Nikoliq me Rados Mihajloviq nga Lista Serbe, Milosh Pervoviq me Nenad Radenkoviq nga Lista Serbe, Ljubinko Karadzhiq me Svetislav Jokiq nga Lista Serbe, Jasmina Dediq me Biljana Maksiq nga Lista Serbe dhe Dragana Antonijeviq me Cvetko Veljkoviq nga GI SPO.


Kryetari Konjufca qortoi edhe deputetët e partisë së tij, Vetëvendosje.

Derisa kërkoi të zëvendësohen deputetët  Listës Serbe, Konjufca u pengua nga deputetët e pozitës.

“Para se të fillojmë me pikat e rendit të ditës, qetësi ju lutem. Ju njoftoj se me kërkesë të kuvendit dhe sipas rekomandim të KQZ-së, presidentja e Kosovës ka marrë vendim. Z. Kervan dhe deputetë të VV-së a bën mos me bërë zhurmë dhe me u ulë nëpër vendet tuaja. Për zëvendësimin e deputetëve të Kuvendit të Kosovës si në vijim, deputeti Milan Kostiq kandidat politik i Listës serbe e zëvendëson deputetin Slavko Simiq për shkak të dorëheqjes së tij”, theksoi ai.

Kuvendi sot shqyrton Projektligji mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin për vitin 2023.

Lexo edhe

Video