LISTA E PLOTË: Këta janë 120 deputetët e legjislaturës së tetë

LISTA E PLOTË: Këta janë 120 deputetët e legjislaturës së tetë

Legjislatura e tetë e Kuvendit të Kosovës tashmë njeh përbërjen e saj.

Lëvizja Vetëvendosje do të ketë 58 deputetë, e pasur nga Partia Demokratike e Kosovës me 19 mandate.

Lidhja Demokratike e Kosovës në Kuvendin e ardhshëm do të ketë 15 deputetë.

Lista Serbe ka siguruar të dhjetë ulëse e rezervuara për komunitetin serb.


Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës do të ketë 8 ulëse.

Ulëset për komunitetet e tjera joserbe janë shpërndarë sin ë vijim: Kosova demokratik Turk Partisi 2 ulëse, dhe nga një ulëse kanë Koalicija Vakat, Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës, Romani Iniciyative, Nova Demokratska Stranka, Socialdemokratska Unija, Jedinstvena Doranska Partija, Partia e Ashkalinjve për Integrim dhe Lëvizja Përparimtare e Romëve të Kosovës.

Pas certifikimit të rezultatit nga ana e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, tashmë i hapet rrugë konstituimit të Kuvendit.

Kushtetuta e Kosovës e obligon presidentin e vendit që në një afat prej 30 ditësh të thërras seancën e parë të Kuvendit për të formuar institucionet e reja.

Lexo edhe

Video